ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο ήρωας της επίθεσης στο Λονδίνο γράφει γράμμα στον δράστη: «Ήσουν ένα πιόνι» (φώτο)

Ο ήρωας της επίθεσης στο Λονδίνο γράφει γράμμα στον δράστη: «Ήσουν ένα πιόνι» (φώτο)

Λίγες μέρες μετά τη φονική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ο Ντάριν Φρόστ, ο άνδρας που αντιμετώπισε τον 28χρονο Ουσμάν Καν με έναν… χαυλιόδοντα, έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα για να το αφήσει στο σημείο της τραγωδίας.

Έγραψε επίσης και δύο γράμματα για τα δύο θύματα, Σάσκια Τζόουνς και Τζακ Μέριτ και τα άφησε στη γέφυρα.

Όπως μεταφέρει ο βρετανικός Guardian, τα γράμματα τα έγραψε σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσει τα όσα έγιναν και να ξεπεράσει το τραύμα του.

Ωστόσο, όσον αφορά το γράμμα προς τον δράστη δίστασε να την αφήσει στη γέφυρα, φοβούμενος τη δημόσια κατακραυγή.

Το γράμμα στον δράστη:

«Ουσμάν Καν» έγραψε, «έχω γράψει ανάποδα σε αυτή την κάρτα για να αντικατοπτρίζει τον κόσμο μου τώρα. Πήρες αυτό που ήθελες και τώρα, τόσο εσύ όσο και οι άλλοι, είστε νεκροί. Δεν είχαν επιλογή γιατί τους την έκλεψες. Ο Τζακ σου προσέφερε αγάπη και φροντίδα, πράγματα τα οποία πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι δεν άξιζες. Αυτό φανερώνει την πίστη του Τζακ στην ανθρωπότητα. Σταμάτησες την επίθεση και μου μίλησες, οπότε θεωρώ πως με θυμάσαι. Τότε, σου επιτέθηκα με χαυλιόδοντα. Ωστόσο, όταν κατάφερα να σε ακινητοποιήσω, θα με άκουσες που φώναζα σε αυτούς που σε χτυπούσαν. Τους έλεγα να σταματήσουν και στάθηκα έτσι ώστε να προστατεύω το κεφάλι σου. Τότε, οι επιθέσεις σταμάτησαν».

«Μετά προσπάθησα να σου σώσω τη ζωή, κρατώντας τα χέρια σου για να μην θεωρηθείς απειλή και σε πυροβολήσουν οι Αρχές. Μακάρι η κοινωνία που σου έδωσε αυτό το μίσος να σου είχε δείξει τέτοια φροντίδα. Σε χρησιμοποίησαν και αυτοί, σε αντίθεση με σένα, είναι ακόμη ζωντανοί. Ήσουν απλά το πιόνι τους. Ίσως υπάρχει τρόπος να μετατρέψουμε αυτές τις λάθος και γεμάτες μίσος πράξεις σου σε ένα μήνυμα αγάπης, ευγένειας και συμπόνοιας».

Τέλος, γράφει:

«Σου αφήνω αυτό το τριαντάφυλλο, το οποίο κρέμασα ανάποδα, προσπαθώντας να είμαι όσο συμπονετικοί ήταν η Σάσκια και ο Τζακ, αλλά αντιλαμβάνονται ότι έχω ακόμη δρόμο για να γίνω όπως εκείνοι. Αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι πιο ισορροπημένος και οι άνθρωποι να ζουν χωρίς να φοβούνται. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξαλείψω το μίσος, όπως έκανα και στη γέφυρα. Θα σου δείξω -κι ελπίζω όχι μόνο σε σένα αλλά και σε όλο τον κόσμο- τη δύναμη της αγάπης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.