ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη εξέγερση σε φυλακή στον Ισημερινό – Στους 9 οι νεκροί

Μεγάλη εξέγερση σε φυλακή στον Ισημερινό – Στους 9 οι νεκροί

Εννέα κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου είκοσι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε χθες σε φυλακή και αναμορφωτήριο του Ισημερινού.

Αυτό ανακοίνωσε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας των Ανδεων. Εξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης στις συγκρούσεις σε αυτό το αναμορφωτήριο αγοριών στην παραθαλάσσια πόλη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά). Κάποιοι από τους αστυνομικούς βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε μέσω Twitter ο Πατρίσιο Καρίγιο, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Πόλεμος συμμοριών στις φυλακές του Ισημερινού

«Ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών» πίσω από τα σίδερα «επιβάλλει να επανεξεταστούν ο τρόπος διαχείρισης των φυλακών και οι εσωτερικές διαδικασίες», τονίζει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η διεύθυνση των σωφρονιστικών καταστημάτων. Απέδωσε την ανταρσία των εγκλείστων στο γεγονός ότι «ομάδες κακοποιών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των φυλακών επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν» την κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 50 φυλακές του Ισημερινού ο αριθμός των εγκλείστων ανέρχεται σε περίπου 38.000, ήτοι ο υπερπληθυσμός βρίσκεται περί το 30%. Αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να εφαρμόζονται εναλλακτικές ποινές για τα πλημμελήματα, ώστε να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των φυλακισμένων, που έφθανε το 42% προτού ξεσπάσει η υγειονομική κρίση στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.