ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίβανος: «Δεν έχουμε κρίση ψωμιού» υποστηρίζει ο Ρ.Νεχμέ – Πόσα είναι τα αποθέματα αλευριού

Λίβανος: «Δεν έχουμε κρίση ψωμιού» υποστηρίζει ο Ρ.Νεχμέ – Πόσα είναι τα αποθέματα αλευριού

Αρκετό αλεύρι για διάστημα τεσσάρων μηνών έχουν στο Λίβανο, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ραούλ Νεχμέ: «Ο Λίβανος έχει 32.000 τόνους αλευριού, επιπρόσθετα των 110.000 τόνων που έχουν φθάσει ή θα φθάσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρκετό για τέσσερις μήνες».

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στέλνει επίσης 17.000 τόνους αλεύρι ως την πρώτη δόση ενός σχεδίου τροφοδοσίας 50.000 τόνων. Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ο Λίβανος έχει προμήθειες μόλις για έξι εβδομάδες, αλλά ο Λιβανέζος υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν έχουμε κρίση αποθεμάτων ούτε κρίση ψωμιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λιβανέζικη κυβέρνηση δεν διατηρούσε στρατηγικά αποθέματα και όλα τα ιδιωτικά αποθέματα σίτου που ήταν αποθηκευμένα σε σιλό στο λιμάνι της Βηρυτού καταστράφηκαν. Ο Ραούλ Νεχμέ πρόσθεσε ότι το υπουργείο σχεδίαζε να δημιουργήσει κρατικά αποθέματα με 40.000 τόνους σίτου, αλλά τα σχέδια δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν πριν από τη φονική έκρηξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.