ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Απαγορεύτηκαν οι εορτασμοί του Halloween στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Βρετανία: Απαγορεύτηκαν οι εορτασμοί του Halloween στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Ένα από τα πιο παραδοσιακά έθιμα της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα μπορεί να γιορταστεί φέτος με την ανάλογη αίγλη, καθώς απαγορεύτηκαν σε αρκετές περιοχές οι εκδηλώσεις.

To παραδοσιακό έθιμο στον εορτασμό του Χάλογουιν “trick or treat” (“φάρσα ή κέρασμα”) θα απαγορευτεί αυτή την χρονιά στις περιοχές της Αγγλίας που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (27.10.2020) ένας υφυπουργός της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC αν το έθιμο με το οποίο τα παιδιά πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι ζητώντας λιχουδιές ή απειλούν με ένα κόλπο απαγορεύτηκε, ο υφυπουργός Επιχειρήσεων Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε: “Δυστυχώς στην τρίτη βαθμίδα δεν μπορείτε”, προσθέτοντας πως “είναι δύσκολο”.

Το Halloween, που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, είναι ένα αρχαίο κελτικό έθιμο, όπου οι άνθρωποι προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα φαντάσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την νύχτα εκείνη τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι “τρομακτικό” και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά (το έθιμο του “trick or treat”).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.