ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aυτή η γλώσσα έχει τις περισσότερες λέξεις στον κόσμο

Aυτή η γλώσσα έχει τις περισσότερες λέξεις στον κόσμο

Έχουμε ακούσει ότι τα αγγλικά είναι η γλώσσα με τις περισσότερες λέξεις. Τα λεξικά του πανεπιστημίου της Οξφόρδης περιέχουν 171.476 λέξεις που χρησιμοποιούνται σήμερα και άλλες 47.156 λέξεις που θεωρούνται ξεπερασμένες.

Αν βάλουμε τις περίπου 9.500 παράγωγες λέξεις σε ξεχωριστές καταχωρίσεις έχουμε συνολικά πάνω από 228.000 λέξεις στο λεξικό.

Είναι λοιπόν περισσότερες από όσες σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα;

Οι Άγγλοι έχουν πολλές λέξεις επειδή αρκετές έχουν την υβριδική τους προέλευση σε ρωμαϊκές και γερμανικές γλώσσες, ενώ έχουν και την τάση να κλέβουν λέξεις από άλλες γλώσσες.

Δες τελικά αν στέκει το ερώτημα αν κάποια γλώσσα είναι πιο πλούσια από κάποια άλλη:

Στα Γερμανικά σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί αυτόνομη λέξη. Έχει το γερμανικό λεξικό άπειρες λέξεις; Τα τουρκικά έχουν το ίδιο ζήτημα, συν το ότι ολόκληρες προτάσεις μπορούν να μετατραπούν σε μία μόνο λέξη. Πώς θα τους ανταγωνιστούν οι Άγγλοι;

Υπάρχουν γλώσσες όπως η κινεζική η οποία αποτελείται από αρκετούς χιλιάδες χαρακτήρες, οι περισσότεροι από τις οποίους λειτουργούν ως λέξεις μόνοι τους και μπορούν να συνδυαστούν με άλλους για να σχηματίσουν άλλες λέξεις. Ποιες λέξεις μετράνε και ποιες όχι;

Το γεγονός είναι ότι, όταν μετράτε τις λέξεις σε μια γλώσσα, πρέπει να αποφασίσετε για τις παραμέτρους για να μπορέσετε να αρχίσετε να τις προσθέτετε. Όπως θα διαπιστώσετε κάθε γλώσσα είναι αρκετά διαφορετική ώστε να μην μπορεί να εφαρμοστεί κανένα σύνολο παραμέτρων σε όλο το πλάτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.