ΗΑΕ: Η χώρα που έχει εμβολιάσει πλήρως άνω του 65% του πληθυσμού καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα – Τι συμβαίνει;

ΗΑΕ: Η χώρα που έχει εμβολιάσει πλήρως άνω του 65% του πληθυσμού καταγράφει χιλιάδες νέα κρούσματα – Τι συμβαίνει;

Η χώρα «πρωταθλήτρια» σε εμβολιασμούς καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα του κορωνοϊού, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα τόσο για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όσο και για τα περί ανοσίας της αγέλης.

Ο λόγος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μία χώρα με πληθυσμό περί τα 10.000.000, δηλαδή είναι μια χώρα που από πληθυσμιακή άποψη μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα και το Ισραήλ. Τα ΗΑΕ είναι πλέον πρώτα στον κόσμο σε αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Συγκεκριμένα στα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την 27η Μαΐου 12.530.000 εμβολιασμοί, έναντι 10.570.000 του Ισραήλ και 5.310.000 στην Ελλάδα.

Στα ΗΑΕ, αντίθετα, ενώ έχουν εμβολιάσει πλήρως πάνω από το 65% του πληθυσμού τους, δηλαδή παραπάνω από το Ισραήλ (το οποίο έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού), η επιδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί και μάλιστα τα ημερήσια περιστατικά ξεπερνούν αρκετά εκείνα της εποχής πριν ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί (πριν τον Δεκέμβριο 2020).

Την ίδια ώρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το πως γίνεται μία χώρα που έχει εμβολιάσει περισσότερο πληθυσμό να αντιμετωπίζει θέμα με τον κορωνοϊό και μία άλλη χώρα να υποστηρίζει πως ξεπέρασε την πανδημία και μάλιστα να προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ ως η χώρα «πρότυπο» (ο λόγος για το Ισραήλ).

Και οι δύο χώρες δίνουν πραγματικά στοιχεία στη δημοσιότητα και αν όχι τότε ποια από τις δύο παραποιεί τα στοιχεία;

Επιπλέον το παρακάτω διάγραμμα θα πρέπει να μας βάλει σε προβληματισμό σε ότι αφορά το 70% που αναφέρουν οι «ειδικοί», καθώς βλέπουμε πως με το 65% η εικόνα με την επιδημία δεν έχει βελτιωθεί καθόλου.

Το διάγραμμα αφορά στην καμπύλη εξέλιξης της επιδημίας στα ΗΑΕ, όπου φαίνεται χαρακτηριστικά, ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν συμβάλλει καθόλου στον περιορισμό του φαινομένου.

Απλά κι εκεί υπήρξε μια οξυκόρυφη έξαρση την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, αλλά ουδέποτε επέστρεψε στην κατάσταση πριν την έναρξη των εμβολιασμών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.