ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Στα πρόθυρα λιμού η Βόρεια Κορέα: Στα ύψη οι τιμές προϊόντων – Χωρίς φαγητό εκατομμύρια πολίτες

Στα πρόθυρα λιμού η Βόρεια Κορέα: Στα ύψη οι τιμές προϊόντων – Χωρίς φαγητό εκατομμύρια πολίτες

Η Βόρεια Κορέα, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απίστευτη κρίση καθώς η ασιατική χώρα κινδυνεύει με το ενδεχόμενο λιμού, λόγω έλλειψης τροφίμων.

Όπως αναφέρει το Radio Free Asia η χώρα αυτή τη στιγμή έχει αποθέματα για δυο μήνες ωστόσο ήδη σε αρκετές επαρχίες παρατηρείται έλλειψη σε βασικά αγαθά, ανάμεσά τους και τρόφιμα.

Στην πρωτεύουσα, οι τιμές των προϊόντων έχουν φτάσει στα… ύψη καθώς τα φακελάκια τσαγιού κοστίζουν 60 ευρώ (!) ενώ ο καφές 80!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού έκλεισε τα σύνορα της χώρας, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του covid.

Να σημειωθεί πως ο λιμός δεν είναι κάτι άγνωστο στη χώρα καθώς τη δεκαετία του ΄90 περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από την πείνα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν την κατάσταση προσεκτικά ενώ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε στην ολομέλεια του κόμματός του πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια και τη διανομή αγαθών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.