ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νέο «κτύπημα» για τον ελληνικό τουρισμό από Βρετανία: Στην πράσινη λίστα Μαδέιρα, Μάλτα, Καραϊβική, εκτός η Ελλάδα!

Νέο «κτύπημα» για τον ελληνικό τουρισμό από Βρετανία:  Στην πράσινη λίστα Μαδέιρα, Μάλτα, Καραϊβική, εκτός η Ελλάδα!

H Βρετανία προχώρησε στην αναθεώρηση της «πράσινης λίστας» εντάσσοντας σε αυτήν 16 δημοφιλείς προορισμούς, νησιά και νησίδες σε όλη την υδρόγειο, ξέχασε όμως να βάλει την Ελλάδα στην λίστα, δίνοντας ακόμη ένα “κτύπημα” στην βαριά -άρρωστη- βιομηχανία του ελληνικού τουρισμού.

Οι νέοι προορισμοί, που προστίθενται στη λίστα, είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, η Μάλτα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά και νησίδες της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος.

Στην αναθεωρημένη, ωστόσο, λίστα, δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Έτσι και μετά την συμφωνία των 27 για αποκλεισμό –ουσιαστικά- των Αμερικανών τουριστών από όλη την ΕΕ κατόπιν εμμονής της Μέρκελ ο ελληνικός τουρισμός μάλλον θα στηριχθεί για ακόμη μια χρονιά με «τουρίστες» από Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κτλ. που συρρέουν κατά χιλιάδες στα τουρκικά παράλια και τον Έβρο.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Δεδομένου ότι η λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες, πρέπει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η βρετανική αγορά θα μείνει κλειστή για τον ελληνικό τουρισμό για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου.

Πάντως, αγωνία επικρατεί σε πολλά σημεία του πλανήτη για την ινδική μετάλλαξη η οποία διασπείρεται ταχύτατα και είναι κατά 50% πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.