ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αξιωματούχος του ΟΗΕ σε μητέρες παράνομων μεταναστών που πνίγηκαν: «Γιατί τους πληρώσατε το εισιτήριο;»

Σήμερα αναγκάστηκε να πει συγγνώμη

Αξιωματούχος του ΟΗΕ σε μητέρες παράνομων μεταναστών που πνίγηκαν: «Γιατί τους πληρώσατε το εισιτήριο;»

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είπε την γνώμη του για τις μητέρες των παιδιών-επίδοξων μεταναστών που οδηγούν πολλές φορές στον θάνατό τους, στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και αφού οι διάφοροι του την “έπεσαν” αναγκάστηκε σήμετα να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Κοσετέλ, που είναι ειδικός απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο, σχολίαζε στο Twitter μια διαδήλωση στο Ζαρζίς της Τυνησίας στη μνήμη των μεταναστών που χάθηκαν στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Επικεφαλής αυτής της κινητοποίησης ήταν οι μητέρες αγνοούμενων.

«Κλαίμε για τις απώλειες. Αλλά αυτές οι ίδιες μητέρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ενθαρρύνουν ή να πληρώσουν για να επιβιβαστούν τα παιδιά τους (σε σκάφη) για αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια» έγραψε ο αξιωματούχος την Τρίτη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι καταδίκες γονιών στη Σενεγάλη, επειδή έστειλαν τα παιδιά τους στην Ευρώπη, μπορεί να βοηθήσουν, ώστε οι άνθρωποι να το ξανασκεφθούν και να μην ενθαρρύνουν αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κοσετέλ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter γέμισε με επικριτικά –κάποιες φορές και βίαια– σχόλια για την «αναισθησία» του, ζήτησε συγγνώμη σήμερα. «Τα σχόλιά μου ήταν εκτός τόπου. Λυπάμαι ιδιαίτερα τις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους», έγραψε ο Γάλλος αξιωματούχος. Απέδωσε την αρχική αντίδρασή του «στην απογοήτευσή του επειδή χάνονται τόσες ζωές και οι διακινητές μένουν ατιμώρητοι», αλλά υπογράμμισε ότι «αυτό δεν δικαιολογεί τις δηλώσεις μου».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.