ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολιτικό κόμμα ιδρύει ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν

Πολιτικό κόμμα ιδρύει ο «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν

Ο Άμπντουλ Καντίρ Χαν, «πατέρας» της πυρηνικής βόμβας του Πακιστάν, ίδρυσε πολιτικό κόμμα με το οποίο προτίθεται να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την άνοιξη και οι οποίες θεωρούνται κρίσιμο τεστ για τη χώρα.

Η εφορευτική επιτροπή, στην οποία κατατέθηκαν την Τετάρτη τα έγγραφα ίδρυσης του κόμματος, επιβεβαίωσε ότι το «Κίνημα για τη Σωτηρία του Πακιστάν» περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα 19 νέα πολιτικά κόμματα που πήραν την έγκριση για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Ο Άμπντουλ Καντίρ Χαν, 76 ετών, πρώην επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν, θεωρείται ακόμη ήρωας στη χώρα του μολονότι το 2004 είχε παραδεχτεί ότι πούλησε απόρρητα πυρηνικά μυστικά στο Ιράν, τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα.

Επί πέντε χρόνια είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και αφέθηκε ελεύθερος το 2009.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος χαιρέτισε την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής που επιτρέπει στο κόμμα να διεκδικήσει την ένταξή του στο Κοινοβούλιο.

«Η χώρα φλέγεται: η ζωή των ανθρώπων έχει γίνει άθλια εξαιτίας του πληθωρισμού, της ανεργίας, της ενεργειακής κρίσης, της φτώχειας και του μίσους. Όλα τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν» είπε ο Σοντρί Χουρσίντ Ζαμάν.

Εκπρόσωπος του κόμματος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα το κόμμα να συμμαχήσει με άλλα δεξιά κόμματα που δεν συμμετέχουν ούτε στον κυβερνητικό συνασπισμό ούτε στην αντιπολιτευόμενη Μουσουλμανική Ένωση του Ναουάζ Σαρίφ.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 60 ημερών μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου, κάτι που θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Επομένως, η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.