Νέα διάγγελμα Ε Μακρόν – Την ώρα που η Γαλλία της καραντίνας βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού

Νέα διάγγελμα Ε Μακρόν – Την ώρα που η Γαλλία της καραντίνας βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού

Την ώρα που η Γαλλία πλήττεται από τον κορωνοϊό, καταγράφοντας σήμερα ρεκόρ θανάτων, ο Γάλλος προέδρος Εμανουέλ Μακρόν, ετοιμάζεται να απαγγείλει νέο διάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού, το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα αναφερθεί εκτενώς στην τραγωδία που βιώνει η χώρα του.

Αυτό αποτυπώνουν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τα οποία οι νεκροί ξεπέρασαν τις 10.000, καθιστώντας τη Γαλλία την τέταρτη χώρα παγκοσμίως που σπάει αυτό αυτό το μακάβριο φράγμα μετά την Ιταλία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των θανάτων κατέγραψε μεγάλη άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τη δραματική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες σε οίκους ευγηρίας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ζερόμ Σαλμόν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τη νόσο στα γαλλικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 9% σε μια ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.