ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ν.Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Ο Ν.Τραμπ απέρριψε το ενδεχόμενο νέας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πάλι οι συνομιλίες με την Κίνα για το μεταξύ τους εμπόριο. Ερωτηθείς για την πιθανότητα να τηρηθεί από το Πεκίνο η αρχική συμφωνία και να αρχίσουν πάλι οι συζητήσεις για το εμπόριο, είπε: «Θέλουν να ξανανοίξουν οι συνομιλίες για το εμπόριο ώστε να εξασφαλίσουν μια συμφωνία πιο ευνοϊκή για τα συμφέροντά της. Όχι, δεν ενδιαφέρομαι καθόλου, ούτε καν λιγάκι».

Ο Ν.Τραμπ τόνισε πως «Θα πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν».

Λίγο νωρίτερα, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times ότι ο Λευκός Οίκος σύντομα θα κατηγορήσει το Πεκίνο ότι κινητοποίησε χάκερ για να κλέψουν τα δεδομένα επιστημονικών ερευνών για την κατασκευή εμβολίων ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, ο Τραμπ δεν απάντησε.

Διαπραγματευτές των ΗΠΑ και Κίνας δεσμεύθηκαν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, να εφαρμόσουν τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν, τη λεγόμενη «φάση 1», που υπεγράφη με πολλή δυσκολία τον Ιανουάριο, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ «νικήτριες στα σημεία».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση Τραμπ δεσμεύθηκε να απόσχει από την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών. Η κυβέρνηση της Κίνας από την πλευρά της υποσχέθηκε να αυξήσει κατά 200 δισ. δολάρια σε δύο χρόνια τις αγορές αμερικανικών προϊόντων σε σχέση με το επίπεδο του 2017.

Ολα αυτά ενώ σε μια προσβλητική ερώτηση (ναι, στις ΗΠΑ επιτρέπονται και αυτές οι ερωτήσεις στον Λευκό Οίκο αντίθετα από τις ερωτήσεις στην ελληνική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας που οι ερωτήσεις δίνονται με «χαρτάκια») μίας δημοσιογράφου, ασιατικής καταγωγής, του CBS που μονίμως αντιπολιτεύεται τον Ν.Τραμπ, δημιουργήθηκε ένα μικρό επεισόδιο.

Η δημοσιογράφος έκανε ερώτηση αναφορικά με τις κατηγορίες του Τραμπ κατά της Κίνας, για την πανδημία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να της απαντά πως θα έπρεπε να ρωτήσει την Κίνα για τον αριθμό θυμάτων παγκοσμίως εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η δημοσιογράφος προχώρησε σε δεύτερη, σαφώς στημένη, ερώτηση «για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο ίδιος την πανδημία του κορωνοϊού» με τον Ν.Τραμπ να της απαντά ψύχραιμα «Να ρωτήσει το ίδιο πράγμα την Κίνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσιογράφος αφού έβγαλε την μάσκα της, ενώ δεν επιτρέπεται, προκειμένου να καταγράψει ο φακός το πρόσωπό της, του ζήτησε τον λόγο γιατί… της απάντησε με αυτόν τον τρόπο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εν συνεχεία την άφησε.. σύξυλη δίνοντας τέλος στην συνέντευξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.