ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα «γυρνάει» ο εταίρος του Μ.Νετανιάχου για την ενσωμάτωση των εδαφών της Δυτ.Όχθης

Τα «γυρνάει» ο εταίρος του Μ.Νετανιάχου για την ενσωμάτωση των εδαφών της Δυτ.Όχθης

Ο Μπένι Γκαντς, εταίρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην κυβέρνηση συνασπισμού, δήλωσε σήμερα ότι η ημερομηνία της 1ης Ιουλίου, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα σχέδια προσάρτησης από το Ισραήλ περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δεν «είναι ιερή», επεσήμανε πηγή από το κόμμα του «Μπλε- Λευκό».

Οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες σύμφωνα με την πηγή αυτή ο Γκαντς φέρεται να έκανε στη διάρκεια συνάντησής του με τον Αμερικανό πρεσβευτή του Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Άβι Μπέρκοβιτς, προκαλούν αμφιβολίες για το αν η προσέγγιση των Ισραηλινών στο ειρηνευτικό σχέδιο της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι κοινή.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο Γκαντς να είναι σύμφωνος με το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν ανακοινώσει ότι μποϊκοτάρουν το αμερικανικό σχέδιο, ενώ Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ότι θα αρχίσουν να εξετάζουν την προσάρτηση των περιοχών αυτών την 1η Ιουλίου.

«Ο Γκαντς ξεκαθάρισε στη συνάντηση ότι η 1η Ιουλίου δεν είναι μια ιερή ημερομηνία» και πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε το Ισραήλ να ασχοληθεί με τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, εξήγησε πηγή από το «Λευκό- Μπλε».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα ο Γκαντς, που βάσει της συμφωνίας που έχει συνάψει με τον Νετανιάχου έχει αναλάβει το υπουργείο Άμυνας και σε 18 μήνες θα αναλάβει την πρωθυπουργία, προέβλεψε ότι η κρίση του κορονοϊού θα διαρκέσει 18 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαιρετίζοντας το σχέδιο Τραμπ ως «ιστορική κίνηση», ο επικεφαλής του «Μπλε- Λευκό» δήλωσε στους Αμερικανούς απεσταλμένους ότι θα πρέπει να συζητηθεί «με τους στρατηγικούς εταίρους (του Ισραήλ) στην περιοχή και με τους Παλαιστίνιους ώστε να καταλήξουμε σε μια διευθέτηση που θα ευνοεί όλες τις πλευρές», εξήγησε η ίδια πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.