ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πιθανές οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν ενεργοποιηθούν οι S-400»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πιθανές οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αν ενεργοποιηθούν οι S-400»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να υποστεί κυρώσεις σε μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση των S-400.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ότι οι κυρώσεις βάσει του CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) είναι πιθανές και πως η αγορά των ρωσικών S-400 έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες (περί μεταφοράς τμήματος της συστοιχίας των S-400 στην Σινώπη στην Μαύρη Θάλασσα για να γίνουν οι πρώτες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα).

​Συνεχίζουμε να διαφωνούμε πολύ έντονα με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία και είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι από τις πληροφορίες ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειες για να θέσει τους S-400 σε λειτουργία.

​Η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, ως απάντηση στην αγορά των S-400, σηματοδότησε την σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει αυτό το θέμα.

​Εξακολουθούμε να τονίζουμε στα ανώτατα δυνατά επίπεδα ότι η αγορά των S-400 παραμένει μεγάλο εμπόδιο στις διμερείς σχέσεις και στο ΝΑΤΟ ενώ δημιουργεί τον κίνδυνο για πιθανές κυρώσεις λόγω του νόμου CAATSA.

​Είμαστε βέβαιοι ότι ο πρόεδρος (της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του αντιλαμβάνονται τη θέση μας», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στα λόγια τα λένε όμορφα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην πράξη όμως «σπρώχνουν» την Ελλάδα σε αναγκαστικές συνομιλίες με την Τουρκία για τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ακούει τις τουρκικές απαιτήσεις να μην στέλνει η Ελλάδα πολεμικά πλοία προς υπεράσπιση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και δεν αντιδράει καθόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μέρα της κρίσης πλησιάζει: Θα προχωρήσει η Τουρκία στην βολή αποδοχής; Όταν το κάνει ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.