ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκόπια: Θέμα χρόνου η συμφωνία με την Βουλγαρία

Σκόπια: Θέμα χρόνου η συμφωνία με την Βουλγαρία

Θέμα χρόνου είναι η συμφωνία των Σκοπίων με την Βουλγαρία, που θα επιτρέψει ν’ ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Ε.Ε σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Σκοπίων και Βουλγαρίας, Μπουγιάρ Οσμάνι και Εκατερίνα Ζακαρίεβα αντίστοιχα, προκειμένου να καταλήξουν στην ημερομηνία πραγματοποίησης διακυβερνητικής διάσκεψης, για να εγκριθεί το σχέδιο δράσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα βάλει τέλος στις μεταξύ τους διαμάχες.

ΜΜΕ των Σκοπίων, προβάλλουν με σκεπτικισμό τις αισιόδοξες δηλώσεις του Ζάεφ, θέτοντας το ερώτημα σε ποιες υποχωρήσεις θα προβεί προκειμένου να ικανοποιηθεί η βουλγαρική κυβέρνηση.

«Η εμπειρία μάς διδάσκει ότι κάθε φορά που ο Ζάεφ συνάπτει συμφωνία με τους γείτονές μας, αυτό είναι εις βάρος μας. Είναι γνωστά τα θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι στις σχέσεις μας με τη Βουλγαρία, όπως γλώσσα, ταυτότητα, ιστορία» σχολιάζει η ενημερωτική πύλη republika.mk.

Όπως αναφέρει η σκοπιανή έκδοση της DW, η Γερμανία συνεχίζει να πιέζει Σκόπια και Σόφια για την επίτευξη συμφωνίας, σε στενή συνεργασία με την πορτογαλική προεδρεία της Ε.Ε. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα συναντηθούν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, Οσμάνι και Ζακαρίεβα θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «24 ώρες» της Σόφιας, η Βουλγάρα υπ. Εξωτερικών Εκατερίνα Ζακαρίεβα, δήλωσε πως θα πρέπει να ξεπεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων και πως η ίδια θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Τους υποστηρίζαμε πάντα, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, και τώρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.