Α.Μπλίνκεν: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε συναίνεση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»

Μίλησε με τον Τσαβούσογλου για τις ανησυχίες της Τουρκίας

Α.Μπλίνκεν: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε συναίνεση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»

Τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στα αιτήματα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν μάλιστα ανέφερε ότι μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις ανησυχίες της Άγκυρας στο συγκεκριμένο ζήτημα και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

«Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τη συγκεκριμένη συζήτηση που είχαμε είτε με τον υπουργό Εξωτερικών είτε κατά τις συνεδριάσεις του ΝΑΤΟ, όμως μπορώ να πω το εξής: υπήρξε σχεδόν απ’ όλους στο τραπέζι πολύ ισχυρή υποστήριξη για την ένταξη (της Σουηδίας και της Φινλανδίας) στη συμμαχία», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν είναι αυτό που θα επιλέξουν να πράξουν, είμαι εντελώς πεπεισμένως ότι θα επιτύχουμε συναίνεση», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.