ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Μπλίνκεν: «Θα αντιταχθούμε στην ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προειδοποιεί τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει στην κατασκευή τους

Α.Μπλίνκεν: «Θα αντιταχθούμε στην ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν στην κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών από την προσεχή ισραηλινή κυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να επανέλθει στην εξουσία χάρη σε έναν συνασπισμό με την ακροδεξιά.

“Θα συνεχίσουμε επίσης να αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη λύση των δύο κρατών, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών, μέτρων για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, τη διατάραξη του ιστορικού status quo των ιερών τόπων, τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις και την υποκίνηση στη βία”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην αμερικανική προοδευτική φιλοϊσραηλινή οργάνωση J Street.

Ο συνασπισμός της δεξιάς και οι υπερορθόδοξοι και δεξιοί σύμμαχοί του κέρδισαν την πλειοψηφία στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με 64 έδρες από τις 120 του κοινοβουλίου, επιτρέποντας στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αρχίσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, ο Νετανιάχου υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία συνασπισμού με ένα από τα τρία δεξιά κόμματα, το οποίο απέσπασε έτσι σημαντική θέση στην ανάπτυξη της εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 475.000 Ισραηλινοί ζουν σήμερα σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη — παράνομους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο — περίπου τετραπλάσιοι από ό,τι όταν υπογράφηκαν οι Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, οι οποίες δεν οδήγησαν σε διαρκή ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.