ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Α.Βούτσιτς: «Η Σερβία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης»

«Θα δούμε αν η Σερβία θα παραμείνει ή όχι αν το Κόσοβο γίνει δεκτό στον οργανισμό που εδρεύει στο Στρασβούργο»

Α.Βούτσιτς: «Η Σερβία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η Σερβία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εάν τo Kόσοβο γίνει δεκτό στον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. 

Η βαλκανική χώρα αγωνίζεται κατά της διεθνούς αναγνώρισης του Κοσόβου και της ένταξής του σε διεθνείς οργανισμούς από τότε που κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του το 2008, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Τα περισσότερα από τα 46 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο ως χώρα.

«Θα σήμαινε de facto την αποπομπή της Σερβίας»

Η αποδοχή της αίτησης του Κοσόβου να ενταχθεί στον οργανισμό «θα σήμαινε de facto την αποπομπή της Σερβίας», δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Prva TV το βράδυ της Παρασκευής.

«Θα δούμε αν η Σερβία θα παραμείνει ή όχι αν το Κόσοβο γίνει δεκτό στον οργανισμό που εδρεύει στο Στρασβούργο», είπε. «Ίσως θα προτιμούσαν να έχουν το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης αντί της Σερβίας», επεσήμανε.

Η Σερβία εξακολουθεί να θεωρεί το Κοσσυφοπέδιο ως μέρος της επικράτειάς της και έχει στηριχθεί στην Κίνα και τη Ρωσία για να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Η Ρωσία αποκλείστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2022 μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία. Τόσο η Σερβία όσο και το Κόσοβο φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πρέπει να εξομαλύνουν τους δεσμούς τους για να τύχουν πιθανής ένταξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.