ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διευκρινίσεις για τη δήλωση Τ.Μπάιντεν για την προστασία των νοσοκομείων της Γάζας προσπάθησε να δώσει ο Λευκός Οίκος

Το Ισραήλ υπερασπίστηκε τη στρατιωτική δράση γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι η Χαμάς το χρησιμοποιεί ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου

Διευκρινίσεις για τη δήλωση Τ.Μπάιντεν για την προστασία των νοσοκομείων της Γάζας προσπάθησε να δώσει ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να διευκρινίσει τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τα νοσοκομεία «πρέπει να προστατεύονται» στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ υπερασπίστηκε τη στρατιωτική δράση γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα , λέγοντας ότι η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης και ελέγχου κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του θύλακα.

Ο Μπάιντεν αναφερόταν σε «αυτό το πρόσθετο βάρος που αντιμετωπίζει ο Ισραηλινός Στρατός καθώς πηγαίνει στη Γάζα – επειδή η Χαμάς προστατεύεται πίσω από μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για τις στρατηγικές επικοινωνίες. Αυτό περιλαμβάνει μέρη όπως νοσοκομεία, σχολεία ή σήραγγες κάτω από κτίρια κατοικιών, είπε.

Η Χαμάς που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο θέτει τους αμάχους στη Γάζα σε μεγαλύτερο κίνδυνο, κάτι που είναι ένα σκληρό πρόβλημα για τον στρατό του Ισραήλ όταν «νόμιμοι στόχοι» θάβονται μέσα σε μη στρατιωτικές υποδομές, είπε ο Κίρμπι.

«Καθιστά πολύ πιο δύσκολο για οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη να επιδιώξει αυτούς τους στόχους, επειδή το ίδιο το νοσοκομείο θα έπρεπε – όπως είπε ο πρόεδρος – να προστατεύεται. Οπότε, μιλάει πραγματικά για αυτό το απίστευτα δύσκολο αίνιγμα που αντιμετωπίζουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή», είπε ο Κίρμπι.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη Δευτέρα ανησυχία για τα νοσοκομεία του θύλακα

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε εκφράσει την ανησυχία του για τα νοσοκομεία στη Γάζα εν μέσω ισραηλινών ισχυρισμών ότι η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για να συντονίσει επιθέσεις.

«Είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου ότι θα υπάρξουν λιγότερο παρεμβατικές ενέργειες σε σχέση με τα νοσοκομεία, είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να προστατεύονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.