ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξελίξεις: Η Μολδαβία εγκαταλείπει την ουδετερότητα & συντάσσεται με τη Δύση – Αναμένεται αντίδραση από Ρωσία

Το ανακοίνωσε η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου

Εξελίξεις: Η Μολδαβία εγκαταλείπει την ουδετερότητα & συντάσσεται με τη Δύση – Αναμένεται αντίδραση από Ρωσία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Μολδαβία, καθώς η πρόσφατη ένταση στην Υπερδνειστερία στάθηκε ως αφορμή για να ανακοινώσει η πρόεδρος Μάια Σάντου ότι η χώρα εγκαταλείπει την ουδετερότητα και να συμμετέχει στην αρωγή στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της χώρας Μάια Σάντου ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση της Ουκρανίας ειδικούς για να εκκαθαρίσουν τις περιοχές που εγκατέλειψαν αποχωρώντας οι Ρώσοι.

Η Μάια Σάντου πρόσθεσε ότι το κρατικό τραπεζικό σύστημα της Μολδαβίας θα ενταχθεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ, όπως μετέδωσε το μολδαβικό δίκτυο Jurnal TV. Στην Ουκρανία θα σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια από το Κισινάου, τόνισε η Μολδαβή πρόεδρος.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την ένταση των τελευταίων ημερών στον ρωσικό θύλακα της Υπεδνειστερίας, με τις αρχές της περιοχής να καταγγέλλουν εκρήξεις σε κτίρια αλλά και πυρά από το ουκρανικό έδαφος. Η Μολδαβία έκανε λόγο για προβοκάτσια από τη ρωσική πλευρά με στόχο να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για επέμβαση της Ρωσίας στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μολδαβία, που συνορεύει με τη νατοϊκή Ρουμανία, διατηρούσε καθεστώς ουδετερότητας και είχε καλέσει τη Μόσχα να μην επέμβει στο εσωτερικό της χώρας με πρόσχημα την Υπερδνειστερία. Ωστόσο, η απόφασή της να συνταχθεί με το Δυτικό μπλοκ αναμένεται να φέρει νέες αντιδράσεις από τη Ρωσία, που «βλέπει» ακόμα μία χώρα που ήταν για χρόνια υπό την επιρροή της να συντάσσεται με τη Δύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.