Έπειτα από δεκαετίες έχθρας: Τουρκία και Αρμενία συμφώνησαν για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις

Οι ειδικοί απεσταλμένοι συζητούν άλλα πιθανά βήματα για την «πλήρη εξομάλυνση»

Έπειτα από δεκαετίες έχθρας: Τουρκία και Αρμενία συμφώνησαν για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις

Η Τουρκία και η Αρμενία συμφώνησαν στις συνομιλίες εξομάλυνσης μεταξύ των ειδικών αντιπροσώπων ότι θα ξεκινήσουν τις απευθείας εμπορικές πτήσεις μεταξύ τους το συντομότερο δυνατό, καθώς εργάζονται για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας.

Η Αγκυρα εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων σε συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν από τον Δεκέμβριο. Οι γειτονικές χώρες πραγματοποίησαν έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη την Παρασκευή, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους εδώ και χρόνια τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Γερεβάν συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν σε πολίτες τρίτων χωρών να περάσουν τα κοινά τους σύνορα το συντομότερο δυνατό, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την απαραίτητη διαδικασία για τον σκοπό αυτό. Οι ειδικοί απεσταλμένοι συζήτησαν επίσης άλλα πιθανά βήματα για την «πλήρη εξομάλυνση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.