ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Καταρρέουν δημοσκοπικά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού – Σε άνοδο το AfD

Μεγάλο άλμα στα ανατολικά κρατίδια

Γερμανία: Καταρρέουν δημοσκοπικά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού – Σε άνοδο το AfD

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους στην ανατολική Γερμανία επιλέγει την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενώ σαφής είναι η δυσαρέσκεια για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Verian για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel στα έξι ανατολικά κρατίδια (Βερολίνο, Βραδεμβούργο, Μεκλεμβούργο – Πομερανία, Σαξονία, Σαξονία – Άνχαλτ, Θουριγγία), το 32% δηλώνει ότι θα ψήφιζε την AfD, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ακολουθεί με μόλις 24%.

Ακόμη δυσμενέστερη είναι η εικόνα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο περιορίζεται σε 12%, για τους Πράσινους που βρίσκονται στο 9% και για τους Φιλελεύθερους (FDP), οι οποίοι, με 4%, βρίσκονται κάτω από το όριο της εισόδου στα τοπικά κοινοβούλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 9%. Εκτός από τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, εντός του 2024 θα πραγματοποιηθούν κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία και στην Θουριγγία την 1η Σεπτεμβρίου και στο Βραδεμβούργο στις 22 του ίδιου μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.