Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Ο Μόργκαν Φρίμαν είναι μεταξύ των 963 ονομάτων των Αμερικανών πολιτών που δημοσίευσε η Ρωσία και ανακοίνωσε ότι τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα, λόγω μιας εμφάνισής του σε βίντεο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο οσκαρικός ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν, είναι στη… «μαύρη λίστα» της Ρωσίας και ένας από τους 963 Αμερικανούς, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα οι οποίες βρίσκονται ήδη σε κακή κατάσταση μετά τις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στον Μόργκαν Φρίμαν απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία επειδή, σύμφωνα με τη Μόσχα, το 2017 συμμετείχε σε ένα βίντεο και δήλωνε ότι η Ρωσία «συνωμοτεί» σε βάρος των ΗΠΑ.

«Τα ρωσικά αντίμετρα είναι απαραίτητα και στόχος τους είναι να αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να επιβάλει στον υπόλοιπο πλανήτη μια νεοαποικιακή νέα τάξη, να αλλάξει στάση και να αναγνωρίσει τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στον «έντιμο διάλογο» και διαχωρίζει τον αμερικανικό λαό από τις αρχές που «υποκινούν τη ρωσοφοβία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των 963 ονομάτων των Αμερικανών πολιτών, βρίσκεται και αυτό του Τζο Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, του επικεφαλής της CIA, Ουΐλιαμ Μπερνς, αλλά και του CEO της Meta και του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.