Iταλία: Τα κόμματα της Δεξιάς συμφώνησαν για τον υποψήφιό τους στην πρωθυπουργία

Φυλλοροεί το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Iταλία: Τα κόμματα της Δεξιάς συμφώνησαν για τον υποψήφιό τους στην πρωθυπουργία

Οι αρχηγοί των κομμάτων της Δεξιάς στην Ιταλία συναντήθηκαν χθες Τετάρτη στη Ρώμη για να καθορίσουν την πορεία των κομμάτων τους προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, που προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το μεταφασιστικό δεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, που προηγείται στις σφυγμομετρήσεις με ένα ποσοστό 25%, συμφώνησαν ότι όποιο από αυτά τα τρία κόμματα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα έχει το δικαίωμα να υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τον υποψήφιο πρωθυπουργό της συντηρητικής παράταξης.

Φυλλοροεί το κόμμα του Μπερλουσκόνι

«Θα είμαστε συμπαγείς, δεν υπάρχει αμφιβολία», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Την Τετάρτη, όμως, ακόμη ένα γνωστό όνομα εγκατέλειψε την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

Μετά τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα και την υπουργό Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, «αντίο» στο κόμμα του «Καβαλιέρε» είπε και η αρμόδια για τον ιταλικό Νότο υπουργός, Μάρα Καρφάνια. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι αρκετά πιθανό και οι τρεις τους να συνεργαστούν με την Κεντροαριστερά, που αναζητεί συμμάχους για να ορθώσει ανάχωμα στην άνοδο της Δεξιάς στην εξουσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν σε διάφορες δημοσκοπικές έρευνες, η Δεξιά προηγείται κατά τουλάχιστον δέκα ποσοστιαίες μονάδες των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.