ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κογκρέσο: Τροπολογία Ελληνοαμερικανού βουλευτή ζητά να μπλοκαριστεί η πώληση F-16 στην Τουρκία

Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για την Τουρκία

Κογκρέσο: Τροπολογία Ελληνοαμερικανού βουλευτή ζητά να μπλοκαριστεί η πώληση F-16 στην Τουρκία

Με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την τροπολογία την υπογράφουν δέκα βουλευτές που ζητούν να μην προχωρήσει η πώληση F-16 στην Τουρκία όσο παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και προβαίνει σε προκλήσεις στο Αιγαίο.

Η τροπολογία έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να υπερψηφιστεί, αλλά και να συνέβαινε αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Γερουσία έχουν τον τελικό λόγο.

Η τροπολογία αυτή εντάσσεται στον αμυντικό προϋπολογισμό και αποτελεί μια πρώτη κίνηση από το ελληνοαμερικανικό λόμπι που δείχνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για την Τουρκία όσο συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τη στήριξή του για την πώληση των F-16 στην Τουρκία σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα δοθεί έγκριση από το Κογκρέσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπάιντεν είχε συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο την προηγούμενη ημέρα, αλλά αρνήθηκε ότι η προτεινόμενη συμφωνία ήταν ένα «αντάλλαγμα» ώστε να υποστηρίξει η Τουρκία τα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.