ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο «πάγωσε» τις αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη – Και δάνειο 1,5 δισ. δολ. από Ρωσία!

«Άμεση κράτηση και ποινική δίωξη σε όποιον αυξήσει τις τιμές»!

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο «πάγωσε» τις αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη – Και δάνειο 1,5 δισ. δολ. από Ρωσία!

Σε απαγόρευση των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων προχώρησε σήμερα (06/10) ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, «βάζοντας τα γυαλιά» σε κυβερνήσεις όπως η ελληνική, που προσπαθεί με «δελτία» για το ρεύμα, τα καύσιμα κλπ. να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, που έχει προκαλέσει η αντιρωσική πολιτική.

Στόχος του Λευκορώσου προέδρου είναι να περιορίσει την εκτίναξη του πληθωρισμού.

«Από τις 6 του μηνός απαγορεύεται κάθε αύξηση των τιμών. Α-πα-γο-ρεύ-εται! Από σήμερα. Όχι από αύριο, αλλά από σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α.Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με οικονομικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA.

«Οι τιμές σήμερα είναι υπέρογκες, είναι στα ύψη. Δεν πρέπει να ανέβουν ξανά, πουθενά. Δεν είναι αναγκαίο. Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Και αυτές οι εξαιρέσεις είναι υπό τον έλεγχο του αρμόδιου υπουργού (αντιμονοπωλιακής διευθέτησης και εμπορίου) και των κυβερνητών», πρόσθεσε ο 68χρονος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος κυβερνά τη Λευκορωσία από το 1994.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι παραβάτες θα τιμωρηθούν σκληρά.

«Άμεση κράτηση και ποινική δίωξη… Ο εισαγγελέας είναι αυτός που μαζί με την Επιτροπή κρατικού ελέγχου θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Σε όλους τους τομείς με εκείνους που παραβίασαν την τάξη που εγώ επέβαλα και με εκείνους που συνέβαλαν σε κάτι τέτοιο ή με εκείνους που προσπάθησαν να ξεφύγουν», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Λουκασένκο.

Η Ρωσία χορηγεί δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Λευκορωσία

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία θα χορηγήσει στην Λευκορωσία δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να καλύψει τις ανάγκες σε παραγωγή αγαθών που δεν εισάγονται πλέον, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξέι Οβερτσούκ, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Α.Οβερτσούκ δήλωσε επίσης ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη παραγωγής προϊόντων που θα αντικαταστήσουν εισαγόμενα προϊόντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.