ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόεδρος Γεωργίας: «Aν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία σειρά θα έχουν οι χώρες της ΕΕ»

«Αυτή είναι η φύση της Ρωσίας, ότι δεν σταματάει αν δεν την σταματήσουν», είπε

Πρόεδρος Γεωργίας: «Aν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία σειρά θα έχουν οι χώρες της ΕΕ»

Για κίνδυνο της ρωσικής επιθετικότητας εις βάρος άλλων ευρωπαϊκών χωρών αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο έκανε λόγο η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι.

«Αυτή είναι η φύση της Ρωσίας, ότι δεν σταματάει αν δεν την σταματήσουν», είπε η 71χρονη πρόεδρος στο dpa στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. «Οι ευρωπαίοι θα πρέπει να ανησυχούν», πρόσθεσε.

«Η Ουκρανία αγωνίζεται σήμερα για να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια και οι Ουκρανοί πεθαίνουν για άλλους ευρωπαίους», δήλωσε η Ζουραμπισβίλι.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία και την υπόλοιπη ΕΕ. Η επιλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν, αν προχωρήσει και δεν ηττηθεί στην Ουκρανία, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε», σχολίασε.

Η πρόεδρος της Γεωργίας επισήμανε ότι οι συζητήσεις σχετικά με τα ρωσικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον δορυφόρων στο διάστημα έδειξαν ότι η γεωγραφία δεν παίζει πλέον ρόλο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο και πολύ εύκολο σήμερα να υποστηρίξουμε την Ουκρανία από το να αντιμετωπίσουμε έναν ευρύτερο πόλεμο αύριο», δήλωσε η Ζουραμπισβίλι.

«Επομένως, αν δεν θέλουμε να βρεθούμε στην επόμενη Διάσκεψη του Μονάχου ή σε μερικά χρόνια σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, νομίζω ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί σήμερα», πρότεινε η Γεωργιανή πρόεδρος.

Η Ζουραμπισβίλι χαιρέτισε το νέο πακέτο στήριξης της ΕΕ ύψους 50 δισ ευρώ προς την Ουκρανία και δήλωσε «πεπεισμένη» ότι οι Ρεπουμπλικανοί στο αμερικανικό Κογκρέσο θα άρουν τον αποκλεισμό της περαιτέρω βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ζουραμπισβίλι, της οποίας ο ρόλος είναι εθιμοτυπικός με πολύ περιορισμένες εξουσίες, θεωρείται φιλοδυτική σε μια χώρα με ισχυρή ρωσική επιρροή. Έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την κυβέρνηση της χώρας της ότι είναι φιλορωσική.

Η επικεφαλής του κράτους έκανε εκστρατεία για να ενταχθεί η Γεωργία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν πρότεινε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Νομίζουμε ότι η θέση μας είναι εκεί (στο ΝΑΤΟ) με τον ίδιο τρόπο που είναι στην ΕΕ επειδή είμαστε βαθιά ευρωπαίοι και έχουμε υπάρξει για πολύ μεγάλο διάστημα», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα αυτή της Μαύρης Θάλασσας είναι υποψήφιο μέλος της ΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2023. Επίσης επί σειρά ετών η χώρα επιχειρεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.