ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρώην αξιωματούχος της Σεούλ αποκαλύπτει: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κρυφό γιο που είναι πολύ χλωμός και αδύνατος»

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ πιστεύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τρία παιδιά

Πρώην αξιωματούχος της Σεούλ αποκαλύπτει: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κρυφό γιο που είναι πολύ χλωμός και αδύνατος»

Ο Τσό Σου-γιονγκ, συνταξιούχος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σεούλ αποκάλυψε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει έναν κρυφό γιο, που είναι όμως πολύ «χλωμός και αδύνατος» και γι’ αυτό τον κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Επικαλούμενος πηγές από τη Βόρεια Κορέα υποστήριξε μιλώντας στους Κorea Times ότι «η μη ελκυστική εμφάνιση του φαίνεται ότι αποθάρρυνε τον Κιμ από το να εμφανίσει τον γιο του».

«Σε αντίθεση με τον πατέρα ή την αδελφή του, που είναι παχουλοί και καλοταϊσμένοι, ο γιος του Κιμ λέγεται ότι είναι χλωμός και αδύνατος. Άκουσα ότι ο γιος του δεν μοιάζει καθόλου με τον προπάππο του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ», πρόσθεσε.

Η ομοιότητα με τον παχουλό ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ θεωρείται εκ των ων ου άνευ για τους ηγέτες της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κατηγορηθεί ότι έχει αξιοποιήσει αυτή την ομοιότητα με τον παππού του για να ενισχύσει τη νομιμότητά του κι ίσως στο τιμόνι της Πιονγιάνγκ να ακολουθήσουν κι άλλοι παχουλοί ηγέτες, όπως η κόρη του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, η Κιμ Τζου Ε, που σύμφωνα με τη Σεούλ είναι και η επικρατέστερη διάδοχός του.

Ο άγνωστος γιος του Κιμ

Φωτογραφίες αυτού του λιπόσαρκου και χλωμού γιου δεν έχουν κυκλοφορήσει, αλλά ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να μοιάζει με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αδύνατος σε νεαρή ηλικία.

«Όταν ήταν κληρονομικός διάδοχος ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν στην πραγματικότητα αδύνατος. Αν δείτε φωτογραφίες του από εκείνη την εποχή ήταν πιο λεπτός. Ο πατέρας του και η θεία του τού είπαν ότι έπρεπε να βάλει κιλά για να εκπέμπει περισσότερο κύρος και εξουσία, ώστε όταν αντικρίσουν αυτό τον 27χρονο – 28χρονο τύπο οι ελίτ, ειδικά οι ηλικιωμένοι στρατηγοί της Βόρειας Κορέας να αισθανθούν δέος», είπε ο Μάικλ Μάντεν, ιδρυτής της North Korea Leadership Watch.

Γιατί οι Βορειοκορεάτες προτιμούν υπέρβαρους ηγέτες

Ο ίδιος εξήγησε ότι η προτίμηση των Βορειοκορεατών για υπέρβαρους ηγέτες έχει και ιστορική βάση.

«Υπάρχουν κάποιες κορεατικές αντιλήψεις για το πώς εμφανιζόμαστε στους άλλους ανθρώπους και μια συγκεκριμένη ιδέα ως προς την ελκυστικότητα. Ο ορισμός του τι θεωρείται ελκυστικό και ευχάριστο διαφέρει πολύ από αυτό στη Δύση.

Όταν βλέπουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όταν βλέπουμε τον πατέρα του – βλέπουμε τον παππού του, σωστά; Παχουλά μάγουλα, σωστά; Ροδαλά παχουλά μάγουλα και χαμόγελο στα χείλη. Το να είσαι αδύνατος θα θυμίζει στον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα στα τέλη της δεκαετίας του 1990».

Πόσα παιδιά έχει ο Κιμ;

Οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ πιστεύουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τρία παιδιά: ο κρυφός γιος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ακολουθεί η Κιμ Ζου Άε και μετά ένα άλλο παιδί αγνώστου φύλου». Ο Τσο Σου-γιονγκ συμφωνεί ότι το μεγαλύτερο παιδί του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι ο γιος, αλλά πιστεύει ότι ο Κιμ έχει μόνον δύο νόμιμα παιδιά: αυτόν τον γιο και την Κιμ Ζου Ε – το πραγματικό όνομα της οποίας, κατά τον ίδιο, είναι Κιμ Έουν Ζου – κι άλλα δύο νόθα.

Για τον Μάντεν μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιο από τα παιδιά του Κιμ θα τον διαδεχθεί στην εξουσία. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον ίδιο τον σημερινό ηγέτη της Πιονγιάνγκ, που παραμέρισε στην κούρσα της διαδοχής τον μεγαλύτερο αδελφό του, Κιμ Γιονγκ Τσουλ, καθώς ο πατέρας τους φέρεται να μην θεωρούσε ικανό τον δεύτερο, επειδή «ήταν σαν μικρό κορίτσι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μολονότι δεν ανέβηκε ποτέ γυναίκα στην εξουσία στη Βόρεια Κορέα, ο Μάντεν θεωρεί ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα εμπόδιο για την Κιμ Ζου Ε εφόσον «ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφασίσει ότι η κόρη του θα είναι η κληρονομική διάδοχός του. Εξ όσων θυμάμαι η χώρα κυβερνάται από δικτατορικό καθεστώς. Αν πει λοιπόν ο ηγέτης “πάμε”, τότε αυτό θα κάνουν, έτσι δεν είναι. Καλή τύχη σε όποιον αντιδράσει όταν συμβεί αυτό»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.