ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στα «κάγκελα» οι Γερμανοί λόγω της ακρίβειας και ο Ο.Σολτς αναζητά προσωπικό σεφ με μισθό… 3.000 ευρώ

Οι «πονοκέφαλοι» του Γερμανού καγκελάριου

Στα «κάγκελα» οι Γερμανοί λόγω της ακρίβειας και ο Ο.Σολτς αναζητά προσωπικό σεφ με μισθό… 3.000 ευρώ

Την ώρα που οι αγρότες στη Γερμανία βρίσκονται στα «κάγκελα» λόγω της ακρίβειας και κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους του Βερολίνου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναζητά σεφ που να γνωρίζει την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντάς του μηνιαίο μισθό που φτάνει τις 3.000 ευρώ (καθαρά).

Ο μεικτός μισθός διαμορφώνεται στις 3.700 ευρώ τον μήνα, ενώ εκτός από το μπόνους των Χριστουγέννων, θα δίνονται 220 ευρώ ως υπουργικό επίδομα και 40 ευρώ ως επίδομα βάρδιας.

Ο νέος υπάλληλος θα εργάζεται στην περιοχή όπου εδρεύει η Καγκελαρία, αποκλειστικά και μόνο για το γραφείο του 65χρονου Σοσιαλδημοκράτη.

Επιπλέον, θα είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία κρατικών δεξιώσεων, γευμάτων εργασίας και άλλων εκδηλώσεων.

Θα εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό μενού και γευμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλία.

Εκτός των απαιτήσεων για την προετοιμασία γευστικών πιάτων, ο νέος σεφ καλείται να τηρεί τους κανόνες της εχεμύθειας, μέχρι την εκπνοή της θητείας του, το τέλος του 2025.

Οι «πονοκέφαλοι» του Όλαφ Σολτς

Στο μεταξύ, σειρά διαμαρτυριών καλείται να διαχειριστεί ο Γερμανός καγκελάριος. Το κόμμα AfD εκμεταλλεύεται τις κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι αποκλείουν το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κατά της ακρίβειας.

Αγρότες και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης αποκλείουν τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων, ενώ το AfD προσπαθεί να αντλήσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των δυσαρεστημένων.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου αγροτών, Γιόακιμ Ρούκβιντ, κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια κατάργησης της επιδότησης καυσίμων, προειδοποιώντας ότι μεγάλος αριθμός αγροτών θα πληγεί από την απόφαση αυτή.

Την ίδια ώρα, τα γερμανικά συνδικάτα εκφράζουν την οργή τους για το υψηλό κόστος ενέργειας, την αυξανόμενη γραφειοκρατία και την έλλειψη κοινωνικού διαλόγου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκπρόσωποι της εστίασης, από τη μεριά τους, ζητούν την απόσυρση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα εστιατόρια από 7% σε 19%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.