ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Στο Παρίσι αύριο ο εμίρης του Κατάρ για συνομιλίες με τον Ε.Μακρόν για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στο Παρίσι από την ανάρρησή του στον θρόνο το 2013

Στο Παρίσι αύριο ο εμίρης του Κατάρ για συνομιλίες με τον Ε.Μακρόν για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Στο Παρίσι  θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χάμαντ Αλ-Θάνι για να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του εμίρη του Κατάρ στο Παρίσι από την ανάρρησή του στον θρόνο το 2013, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Το Κατάρ καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που αποτελεί προτεραιότητα για μας», σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, την στιγμή που τρεις Γάλλοι περιλαμβάνονται στους ομήρους που κρατούνται στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι συνομιλίες θα αφορούν επίσης «τις εν εξελίξει προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός (…) ώστε να επιτραπεί η μαζική μεταφορά βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας».

Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφός του την πολιτική ηγεσία της Χαμάς και έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο για τον τερματισμό των συγκρούσεων με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Γαλλική Προεδρία, μία νέα ανθρωπιστική επιχείρηση με το Κατάρ «θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες» με πτήσεις που θα μεταφέρουν δέκα ασθενοφόρα, περισσότερες από 300 σκηνές και προμήθειες για τον πληθυσμό της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ντόχα ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι φάρμακα τα οποία εστάλησαν στην Γάζα στο πλαίσιο συμφωνίας την οποία διαπραγματεύθηκαν τον Ιανουάριο η Ντόχα και το Παρίσι έφθασαν τελικά στους ομήρους της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.