Β.Ορμπάν: «H Ουγγαρία θα βάλει βέτο σε κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια»

Η ΕΕ ετοιμάζεται να προτείνει απαγόρευση εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του έτους

Β.Ορμπάν: «H Ουγγαρία θα βάλει βέτο σε κυρώσεις της ΕΕ στη ρωσική ενέργεια»

Η Ουγγαρία θα βάλει βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση που θα οδηγήσει στον περιορισμό από την ΕΕ των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία, σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

«Το καταστήσαμε σαφές ότι ουδέποτε θα υποστηρίξουμε» επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Γκεργκέλι Γκούλιας, προσωπάρχης του Όρμπαν, στο ουγγαρέζικο τηλεοπτικό δίκτυο HirTV.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να προτείνει απαγόρευση εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του έτους λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία με περιορισμούς στις εισαγωγές να εφαρμόζονται μέχρι τότε βαθμηδόν, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Η Ουγγαρία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια κι είναι μία από τις χώρες που εκφράζουν ανοικτά την αντίθεσή τους στην επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία. «Δεδομένου ότι τέτοιες αποφάσεις απαιτούν ομοφωνία δεν έχει νόημα να προτείνει η Κομισιόν κυρώσεις που θα επηρεάζουν το φυσικό αέριο και το αργό πετρέλαιο και οι οποίες θα περιόριζαν την τροφοδοσία της Ουγγαρίας», δήλωσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση Όρμπαν έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για την εξόφληση των οφειλών της για το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε ρούβλια σε μια αμφισβήτηση της πολιτικής κυρώσεων της ΕΕ. Η Ρωσία διέκοψε την περασμένη εβδομάδα την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Πολωνίας και της Βουλγαρίας μετά την απειλή της να κλείσει τις στρόφιγγες αν η εξόφληση δεν γίνεται σε ρούβλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.