Ζ.Μισέλ: Ανήσυχος για τις τουρικές προκλήσεις – «Οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα είπε με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Ζ.Μισέλ: Ανήσυχος για τις τουρικές προκλήσεις – «Οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.Το τετ ατ τετ των δύο ηγετών κεκλεισμένων των θυρών, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν καθώς και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωσης του τετ α τετ ο Σαρλ Μισέλ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συνομίλησαν για την τουρκική υποστήριξη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τις προσπάθειες για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη ο κ. Μισέλ υποστήριξε πως οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.