ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Υποχωρεί η δημοφιλία του Στάινμπρουκ

Γερμανία: Υποχωρεί η δημοφιλία του Στάινμπρουκ

Υποχώρησε ακόμα περισσότερο η δημοφιλία του υποψηφίου του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση για το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD στην κατάταξη των δημοφιλέστερων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γερμανίας κατέλαβε την έκτη θέση αντί της τρίτης.

Μετά την έναρξη της εκστρατείας του, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Στάινμπρουκ ενεπλάκη σε μια διένεξη αναφορικά με τη ροπή του προς τις αμειβόμενες διαλέξεις, μια δραστηριότητα που του απέφερε 1,25 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Η συντηρητική εφημερίδα «Ντι Βελτ», η οποία δημοσίευσε επίσης σήμερα τη δημοσκόπηση, εκτιμά πως «αυτό που αμφισβητείται εντονότερα από τους ψηφοφόρους είναι η στράτευση του Στάινμπρουκ υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο από το ινστιτούτο Infratest, ο υποψήφιος του SPD συγκεντρώνει 50% ευνοϊκές απόψεις και χάνει εννέα μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο. Απέχει 18 μονάδες από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (68%), η δημοτικότητα της οποίας κερδίζει μια μονάδα.

Αν εξετάσει κανείς την πρόθεση ψήφου, η δυναμική δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τους σοσιαλδημοκράτες.

Αν οι βουλευτικές εκλογές, που προβλέπονται για το φθινόπωρο του 2013, διεξάγονταν αυτή την Κυριακή, η συντηρητική ένωση (CDU-CSU) θα έφτανε το 40% (+1 μονάδα σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση του Οκτωβρίου), το καλύτερο επίπεδο πρόθεσης ψήφου εδώ και 5 χρόνια. Το SPD θα κέρδιζε 30% (-1%).

Αν οι ψηφοφόροι καλούνταν να ψηφίσουν απ’ ευθείας τον επικεφαλής της κυβέρνησης, η Μέρκελ θα έπαιρνε 53% των ψήφων, σημειώνοντας άνοδο κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίπαλός της του SPD θα βρισκόταν στο 36% (πτώση 2 μονάδων).

Η απόσταση ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Στάινμπρουκ, 17 μονάδες, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2010. Αυτή η δημοσκόπηση του Infratest για το ARD και την εφημερίδα «Ντι Βελτ» πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 προσώπων, τα οποία ερωτήθηκαν τηλεφωνικά από τις 5 ως τις 7 Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.