ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακύρωσε τις συναντήσεις με Ε.Ε η Άγκυρα λόγω Κύπρου!

Ακύρωσε τις συναντήσεις με Ε.Ε η Άγκυρα λόγω Κύπρου!

Καμία νέα συνάντηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012, μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ όπως ανακοίνωσαν Τούρκοι επίσημοι, εξαιτίας της παρουσίας ελληνοκύπριου αντιπροσώπου σε κοινοβουλευτική επιτροπή της ΕΕ η οποία επρόκειτο να συναντηθεί με αντίστοιχη τουρκική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρεται πως η Τουρκία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την απώλεια της ευκαιρίας για τη συνέχιση ενός διακοινοβουλευτικού διαλόγου την ώρα που μια θετική έκθεση από την επιτροπή θα έπαιζε μεγάλη σημασία στην αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Hélène Flautre, Μαρία Ελένη Κόππα και Γιώργο Κουμουτσάκο συναντήθηκε σήμερα με Τούρκους επισήμους και ως σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η συζήτηση και η συμφωνία επάνω στη βασική ατζέντα της επικείμενης 70ης κοινής ευρω-τουρκικής κοινοβουλευτικής συνάντησης –η τρίτη για το 2012- και η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

Οι τρεις ευρωοβυλευτές πρότειναν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 21 Δεκεμβρίου είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στην Άγκυρα και βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται σε αυτή θα μετείχαν και ένας τουλάχιστον υψηλά ιστάμενος από την ΕΕ όπως και ένας από την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ την οποία για αυτό το εξάμηνο ασκεί η Κύπρος.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου λέει ακόμη ότι η Τουρκία αρνήθηκε την πραγματοποίηση της συνάντησης εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αναγνωρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου ζητώντας η συνάντηση  να πραγματοποιηθεί κάπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 στην Άγκυρα και αυτό γιατί η δεν θα είναι η Κύπρος τότε προεδρεύουσα χώρα αλλά η Ιρλανδία.

Όλα τα μέλη της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου συμφώνησαν ότι αυτό ήταν απαράδεκτο καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να σεβαστεί το πρωτόκολλο 10 της συνθήκης της Άγκυρας αποκαθιστώντας επίσημες σχέσεις με την Κύπρο και αναγνωρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνησή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.