ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γερμανός με τις σύριγγες και οι ληστές ομολογιούχων

Ο Γερμανός με τις σύριγγες και οι ληστές ομολογιούχων

Την δεκαετία του 1960-1970 ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε ήταν ο υπεύθυνος «φουσκώματος» αθλητών της Ανατολικής Γερμανίας. Το μοίρασμα των αναβολικών που έκανε ήταν επιτυχημένο καθώς η παλιά DDR γέμισε μετάλλια και ανθρώπους που δεν ήξεραν τι φύλο είναι.

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος εκβιάζει εδώ και μήνες όπως και η πολιτική του προϊσταμένη. Η τελευταία του ατάκα είναι ή «κούρεμα» ή εγγυήσεις ενώ γνωρίζει καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτα μπροστά στα «κουρέματα» που θα ακολουθήσουν για Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Την Δευτέρα, λοιπόν θα συζητήσει μαζί με τους άλλους ευρωπαίους μια μείωση επιτοκίων, μια επιστροφή των κερδών για επαναγορά του ελληνικού χρέους και διετή επιμήκυνση. Ούτε ο αμερικάνος υπουργός Γκάιτνερ κατάφερε να τον πείσει όταν τον κυνηγούσε σε θέρετρο της Βαλτικής. Η Γερμανία αλληθωρίζει και 35 ημέρες πριν τις γιορτές πιέζει τις βαλβίδες σε μια χώρα, δημιουργώντας συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής- την οποία δεν έχουν αρνηθεί ούτε Έλληνες πολιτικοί.

Αρκετά, όμως, με τον Γερμανό με τις σύριγγες.

Η ευθύνη βαραίνει και τους Έλληνες πολιτικούς. Όπως λ.χ την Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την χώρα. Η ίδια αυτή κυβέρνηση λήστεψε

τους Έλληνες ομολογιούχους και πλήρωσε ( λανθασμένα ) το Fund Dart.

Και η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά στην εκταμίευση για να δοθεί το σήμα επανεκκίνησης της οικονομίας, ενώ το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο «προετοιμάζεται» για την εξουσία, είτε με εφημερίδες, είτε συνομιλώντας με παράγοντες της Βαλαωρίτου. Κοινώς έχουμε μπλέξει αδέλφια διότι οι μισοί παράγοντες της Βαλαωρίτου είναι επενδυτές στα φωτοβολταϊκά και οι άλλοι μισοί τυχάρπαστοι.

Διότι, δυστυχώς, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών δεν έχει βγάλει λεφτά στο σπαθί, είτε από δουλειά, είτε επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές, όπως οι μικρομολογιούχοι. Οι τελευταίοι επένδυσαν τις οικονομίες ζωής και τους λήστεψαν και το ΠΑΣΟΚ ανερυθρίαστα έβγαλε ανακοίνωση εναντίον τους.

Νομοτελειακά, αν εν βοηθηθεί η Ελλάδα τώρα το μνημόνιο θα καταπιεί ένα –δυο κυβερνήσεις ακόμη. Όμως, ο Βόλφανγκ Σοϊμπλε δεν θα μπορεί να κρυφθεί στις ακτές της Βαλτικής όταν οι άνεργοι στο Αμβούργο θα εκλιπαρούν για ένα λουκάνικο σε ένα ελληνικό imbiss…

[Του Δημ. Παφίλα από protothema.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.