ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κομισιόν για Δ.Αβραμόπουλο: Ως τώρα δεν έχουμε εντοπίσει παραβίαση κανονισμών από την συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Ο Ε.Μαμέρ υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε γραπτή εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ

Κομισιόν για Δ.Αβραμόπουλο: Ως τώρα δεν έχουμε εντοπίσει παραβίαση κανονισμών από την συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μαμέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε πως είχε ενημερώσει κατά τον δέοντα τρόπο την Επιτροπή για την υπόθεση της ΜΚΟ Fight Impunity του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και την συμμετοχή του πρώην επίτροπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε γραπτή εξουσιοδότηση από την Κομισιόν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ στις 3 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ θετικά για την απασχόλησή του είχε γνωμοδοτήσει νωρίτερα και η Επιτροπή Ηθικής της Κομισιόν, στις 10 Δεκεμβρίου του 2020.

Κατά τον κ. Μαμέρ, για την έγκριση της πρόσληψής του, ο κ. Αβραμόπουλος είχε προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά που περιέγραφαν την αποζημίωση που θα λάβει για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε στο πλαίσιο του μονοετούς συμβολαίου του με την Fight Impunity.

Ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι, ως τώρα, η Κομισιόν δεν έχει διαπιστώσει παραβίαση του όρου που ετέθη στον πρώην Επίτροπο να μην έχει επαφές για υποθέσεις σχετικά με τη ΜΚΟ με μέλη της Επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει συναντήσει το προηγούμενο διάστημα Επιτρόπους, κυρίως σε ιδιωτική βάση, ο κ. Μαμέρ υπογράμμισε ότι η Κομισιόν κάνει εσωτερική έρευνα για τις εν λόγω επαφές και τόνισε ότι, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει και επικοινωνία με τον άλλοτε Επίτροπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.