ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαρτυρίες ευρωβουλευτών για το Qatargate: «Με προσέγγισαν με ταξίδια και πολυτελή ξενοδοχεία»

«Πρέπει πραγματικά να ασχοληθούμε με τις βαθύτερες αιτίες του φαινομένου»

Μαρτυρίες ευρωβουλευτών για το Qatargate: «Με προσέγγισαν με ταξίδια και πολυτελή ξενοδοχεία»

Πολιτικό «σεισμό» προκαλεί το Qatargate με το Politico να φιλοξενεί δήλωση Γαλλίδας ευρωβουλευτή που αποκαλύπτει πως Καταριανοί… ψάρευαν ευρωβουλευτές.

Ειδικότερα, το Politico αναφέρει: «Ξεκίνησε με προσκλήσεις στο Κατάρ και ένα πολυτελές ξενοδοχείο, υπενθύμισε την Τρίτη η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Leïla Chaibi, περιγράφοντας τα ανοίγματα από αξιωματούχους του Κατάρ κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Στους περισσότερους από εμάς δεν δόθηκαν βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα», είπε. «Αλλά ξέρουμε τι σημαίνει ψάρεμα: το ψάρεμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται, δίνοντάς μας δολώματα σαν να μας ψάρευαν», ανέφερε.

Το Κοινοβούλιο έχει πληγεί από τις κατηγορίες ότι η Ντόχα διεξήγαγε μια παράνομη εκστρατεία επιρροής, μεταξύ άλλων και με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Οι αποκαλύψεις έχουν πλήξει ιδιαίτερα τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

Η Chaibi υπενθύμισε πώς αισθάνθηκε ότι η αρχική προσέγγιση έγινε, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο φιλοξενεί το Κατάρ.

«Το έλαβα αυτό στο γραμματοκιβώτιο του Κοινοβουλίου χθες: Με προσκάλεσε η πρεσβεία του Κατάρ να πάω σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία των Βρυξελλών», είπε. «Δύο εβδομάδες πριν, με είχαν καλέσει να πάω στο ίδιο το Κατάρ και να επισκεφθώ τα γήπεδα και να συναντήσω τα συνδικάτα και να δω πώς το Κατάρ είχε υιοθετήσει μια σειρά μέτρων προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική προστασία και τις συνθήκες εργασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Chaibi ζήτησε να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου. «Πρέπει πραγματικά να ασχοληθούμε με τις βαθύτερες αιτίες του φαινομένου, ώστε το αχαλίνωτο lobbying και η διαφθορά να μην είναι πλέον σαν το ψάρι στο νερό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.