ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παράνοια: Η κυβέρνηση Σολτς θέλει να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων τα σαββατοκύριακα!

Στα πλαίσια της «τρέλας» για την «κλιματική αλλαγή» εφευρίσκονται ολοένα και πιο αντιδημοκρατικές «λύσεις»

Παράνοια: Η κυβέρνηση Σολτς θέλει να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων τα σαββατοκύριακα!

Το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε μία παρανοϊκή προειδοποίηση για απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων στις μεταφορές κάτω από τα συμφωνηθέντα επιτρεπόμενα όρια!

Φυσικά πρόκειται για μία αντιδημοκρατική προοπτική η οποία εάν εφαρμοστεί θα την ακολουθήσουν ως παράδειγμα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπως και η ελληνική, δήθεν για «το καλό μας».

Η τρέλα με την κλιματική αλλαγή έχει δώσει το δικαίωμα στις κυβερνήσεις να λαμβάνουν αντιδημοκρατικά μέτρα που αρμόζουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Για «ελιγμό» του υπουργού Φόλκερ Βίσινγκ (FDP) προκειμένου «να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του», κάνει λόγω η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ενώ και οι Πράσινοι απορρίπτουν την πρόταση καθώς γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο του 2025, δηλαδή κάτι περισσότερο από ένα χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, η BILD αποκάλυψε προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της Bundestag πως ο υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στην πολύμηνη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία για το κλίμα, επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ προκαλεί σημαντική νομική και πρακτική αβεβαιότητα, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της κυβέρνησης».

Προειδοποιεί μάλιστα ότι, αν αυτό δεν συμβεί έως τα μέσα Ιουλίου, θα πρέπει να αντιδράσει με απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καθώς, όπως υποστηρίζει, μόνο έτσι μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων σε αυτόν τον τομέα!

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι απλώς ψευδής. Ένας υπουργός δεν πρέπει να προκαλεί αβάσιμη ανησυχία στους πολίτες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούλια Φερλίντεν.

Ήδη η δημοτικότητα της κυβέρνησης Σολτς βρίσκεται κυριολεκτικά στον «πάτο» και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή τη στιγμή η συντριβή του SPD και των «Πρασίνων» θα ήταν πολύ μεγάλων διαστάσεων.

Πάντως ακόμα και αν δεν εφαρμοστεί αυτό το βαθιά ανελεύθερο μετρό μόνο και μόνο το ότι παρουσιάστηκε σαν λύση σημαίνει πολλά για το άμεσο μέλλον όλων των χωρών στην Δύση.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ερμηνεύει την «απειλή» του υπουργού Μεταφορών ως «προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από λάθη της δικής του πολιτικής».

Ο υπουργός «προσπαθεί ξεδιάντροπα και με αδιαφάνεια να μετατρέψει τις συνέπειες της δικής του αποτυχίας σε πολιτική πίεση», δήλωσε η αρμόδια της οργάνωσης για θέματα κυκλοφορίας Κλάρα Τόμπσον, επίσης στο dpa, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βίσινγκ εδώ και δύο χρόνια μπλοκάρει κάθε μέτρο προστασίας του κλίματος που σχετίζεται με την οδική κυκλοφορία και τώρα «ζωγραφίζει στον τοίχο σενάρια φρίκης προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνει τίποτα».

Η Greenpeace εστιάζει την προσοχή της κυρίως στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Ο τομέας των μεταφορών έχει κατ’ επανάληψη υπερβεί τα υφιστάμενα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και την Δευτέρα το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για Θέματα Κλίματος αναμένεται να επιβεβαιώσει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών πρέπει να παρουσιάσει άμεσα ένα πρόγραμμα προκειμένου ο συγκεκριμένος τομέας να επιστρέψει στην τροχιά επίτευξης των στόχων, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι εκπομπές καυσαερίων θα πρέπει έως το 2030 να έχουν μειωθεί κατά 65% σε σχέση με το 1990.

Αυτό για να μεταφραστεί σωστά στην συνείδηση όλων των πολιτών σημαίνει πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση στο βιοτικό τους επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να είναι ανεκτή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.