ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γαλλία: Πέθανε η γυναίκα από το πιο γνωστό φωτογραφικό φιλί

Το φιλί της Φρανσουάζ Μπορνέ και του φίλου της στο Παρίσι του 1950

Γαλλία: Πέθανε η γυναίκα από το πιο γνωστό φωτογραφικό φιλί

Το όνομα της Φρανσουάζ Μπορνέ, που πέθανε προ ημερών στα 93 της είναι ελάχιστα γνωστό. Αντίθετα, εκατομμύρια έχουν δει την εικόνα της που απαθανάτισε ο φωτογράφος Ρομπέρ Ντουανό σε μια περίφημη φωτογραφία, το «Φιλί στο Δημαρχείο».

Ήταν άνοιξη του 1950 και το Παρίσι, όπως και όλη η Ευρώπη, είχε βγει από τον πιο καταστροφικό πόλεμο της ιστορίας. Το αμερικανικό περιοδικό Life είχε ζητήσει από τον Ντουανό να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα για τον έρωτα στη γαλλική πόλη.

Ένα ζευγάρι που είδε ο Ντουανό τού κίνησε το ενδιαφέρον. Ήταν η σπουδάστρια σε σχολή υποκριτικής Φρανσουάζ, 20 ετών τότε, και ο νεαρός φίλος της και επίσης ηθοποιός, Ζακ Καρτό. Ο φωτογράφος τους είδε σε ένα καφέ και τους ζήτησε να φιληθούν μπροστά στον φακό του σε διάφορα σημεία στο Παρίσι.

Η πόζα τους μπροστά στο Δημαρχείο, με το ζευγάρι να φιλιέται με πάθος, δημοσιεύτηκε στο Life. Δεν ήταν αυθόρμητη, αλλά αυτό δεν έκρυψε ποτέ ο Ντουανό.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία γρήγορα ξεχάστηκε. Την ανακάλυψαν ξανά στη δεκαετία του ‘80 και γρήγορα έγινε μία από τις πιο γνωστές εικόνες του Παρισιού και του ρομαντικού χαρακτήρα της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μπορνέ, που τελικά χώρισε με τον τότε φίλο της, δεν πήρε ποτέ δικαιώματα για την εικόνα τηςί. Δήλωνε μάλιστα εξοργισμένη για το ότι άλλες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι είναι αυτές που δίνουν το εμβληματικό φιλί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.