ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Απεργία σε 11 μεγάλα αεροδρόμια – Στον «αέρα» χιλιάδες πτήσεις

Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 11.000 προγραμματισμένες πτήσεις

Γερμανία: Απεργία σε 11 μεγάλα αεροδρόμια – Στον «αέρα» χιλιάδες πτήσεις

Περίπου 25.000 εργαζόμενοι στην ασφάλεια των αεροδρομίων της Γερμανίας απεργούν από το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις από και προς τη Γερμανία.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di προκήρυξε 24ωρη απεργία στα αεροδρόμια της Γερμανίας διεκδικώντας αυξήσεις 2,80 ευρώ/ώρα και υψηλότερα μπόνους για τις υπερωρίες. Σύμφωνα με τους εργοδότες, η ικανοποίηση των αιτημάτων θα σήμαινε επιπλέον κόστος 250 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το τρέχον έτος.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αφορούν τα αεροδρόμια Βερολίνου, Φρανκφούρτης, Αμβούργου, Στουτγάρδης, Βρέμης, Αννόβερου, Κολωνίας, Ντίσελντορφ, Λειψίας, Ερφούρτης και Δρέσδης, ενώ από τα μεγάλα αεροδρόμια λειτουργεί μόνο αυτό του Μονάχου. Ο έλεγχος σε εργαζόμενους, επιβάτες, εμπορεύματα και αποσκευές γίνεται από πολύ περιορισμένα έως καθόλου, ανάλογα με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά, από τα αεροδρόμια Βερολίνου, Αμβούργου και Στουτγάρδης έχουν ήδη ακυρωθεί όλες οι απογειώσεις. Συνολικά, εκτιμάται ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 11.000 προγραμματισμένες πτήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.