ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Η Γαλλία «καίγεται» και ο Ε.Μακρόν διασκέδαζε στον Έλτον Τζον (φωτό)

Η Γαλλία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ωστόσο ο Ε.Μακρόν φέρεται να διασκεδάζει στους ρυθμούς της μουσικής του Ε.Τζον

Η Γαλλία «καίγεται» και ο Ε.Μακρόν διασκέδαζε στον Έλτον Τζον (φωτό)

Η Γαλλία συνεχίζει να βιώνει στιγμές χάους μετά τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν την ώρα που που η χώρα του «φλέγεται» φέρεται να διασκεδάζει σε συναυλίες.

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Γαλλία οι φωτογραφίες του πρόεδρου Μακρόν ο οποίος φωτογραφήθηκε να χορεύει σε συναυλία ενώ το Παρίσι φλέγεται μετά την δολοφονία ενός εφήβου από αστυνομικούς.

Εν μέσω χάους στη γαλλική πρωτεύουσα, η οργή συνέχισε να αυξάνεται καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής του Έλτον Τζον.

Ο Γάλλος πρόεδρος μαγνητοσκοπήθηκε στο Accor Arena του Παρισιού το βράδυ της Τετάρτης, παρακολουθώντας τον τραγουδιστή στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, καθώς οι ταραχοποιοί προκάλεσαν χάος στην πρωτεύουσα μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός Γαλλο-Αλγερινού 17χρονου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Nahel την Τρίτη.

Νέα συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσης

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης του διυπουργικού πυρήνα κρίσης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από μια τρίτη νύχτα βιαιοτήτων στη Γαλλία μετά το θάνατο ενός εφήβου, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού, ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη συγκαλέσει χθες το πρωί μια πρώτη συνεδρίαση του διυπουργικού πυρήνα κρίσης με τους υπουργούς και διευθυντές διοικήσεων στο υπουργείο Εσωτερικών, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Είχε καταγγείλει «αδικαιολόγητες» βιαιότητες.

Στη συνέχεια, στη βελγική πρωτεύουσα, δεν πήρε δημόσια το λόγο.

Ζημιές σε δημόσια κτίρια, λεηλασίες και σποραδικές συμπλοκές σημειώθηκαν την περασμένη νύκτα σε πολυάριθμες πόλεις της περιφέρειας του Παρισιού και της επαρχίας, μετά την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία από πρόθεση και την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, ο οποίος σκότωσε τον 17χρονο την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στην πρωτεύουσα, στη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας μετά την άρνησή του να συμμορφωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 420 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτής της τρίτης νύχτας βιαιοτήτων, ενώ υπήρξε μαζική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.