ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δεκάδες στο νοσοκομείο από λάθος μαγειρεμένα μανιτάρια

Εστιατόριο σέρβιρε επί τρεις εβδομάδες επικίνδυνο ειδικό σούσι ρολό με σολομό και μανιτάρια

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δεκάδες στο νοσοκομείο από λάθος μαγειρεμένα μανιτάρια

Ένα πιάτο εστιατορίου μαγειρεύτηκε με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Διάρροια, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος άρχισαν να αισθάνονται πελάτες του Dave’s Sushi στη Μοντάνα των ΗΠΑ λίγο αφότου έφαγαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Sun, η αιτία ήταν τα εξωτικά «μανιτάρια Morels», τα οποία είναι, ωστόσο, βρώσιμα όταν μαγειρεύονται. Σε αντίθετη περίπτωση, τα μανιτάρια αυτά περιέχουν επιβλαβείς τοξίνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έκαναν σχετική έρευνα και διαπίστωσαν ότι: «Ο έμετος και η διάρροια φέρεται να ήταν κοινός μεταξύ όσων τα κατανάλωσαν με τους νοσηλευόμενους να έχουν κλινικά στοιχεία αφυδάτωσης».

Το εστιατόριο σέρβιρε το ειδικό σούσι ρολό τους με σολομό και μανιτάρια για τρεις εβδομάδες και σε αυτό το διάστημα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και συνολικά 51 αρρώστησαν.

Οι αναφορές για συμπτώματα δηλητηρίασης στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν γι’ αυτό και το CDC αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση. Όπως διαπίστωσε, και οι 51 άνθρωποι είχαν πάει στο ίδιο εστιατόριο μεταξύ 27 Μαρτίου και 7 Απριλίου πέρυσι.

Μετά από περαιτέρω έρευνα και συνεντεύξεις με τα άρρωστα θύματα, ανακάλυψαν ότι όλοι είχαν παραγγείλει και φάει το εξωτικό μανιτάρι που είχε εισαχθεί φρέσκο ​​από την Κίνα. «Η κατανάλωση μανιταριών Morels, τα οποία γενικά θεωρούνται βρώσιμα, συνδέθηκε έντονα με γαστρεντερικές ασθένειες», αναφέρει η έκθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.