ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μεξικό: Τους 11 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής εκκλησίας

Η εκκλησία είχε ανακαινιστεί το 2010

Μεξικό: Τους 11 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση της οροφής εκκλησίας

Τους 11 έφτασαν οι νεκροί μετά την κατάρρευση της οροφής εκκλησίας προχθές Κυριακή στη Σιουδάδ Μαδέρο, στο βορειοανατολικό Μεξικό, αφού υπέκυψε στα τραύματά της νεαρή που νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δήμαρχος της Μαδέρο, ο Αντριάν Οσεγκέρα, πήγε στον τόπο της τραγωδίας, που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια βάπτισης με παρόντα 62 πρόσωπα, και είπε: «Δυστυχώς, μόλις μάθαμε ότι πέθανε άλλος ένας άνθρωπος. Έχουμε έντεκα νεκρούς»

Τα θύματα ήταν έξι γυναίκες, δυο άνδρες και τρία παιδιά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Ταμαουλίπας, τον Αμέρικο Βιγιαρεάλ, και πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Δεκατρία θύματα συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ανάμεσά τους ανήλικος «σε μονάδα εντατικής θεραπείας». Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων ανεστάλησαν χθες το μεσημέρι.

Το δυστύχημα έγινε την Κυριακή στις 14:18 (τοπική ώρα· στις 23:18 ώρα Ελλάδας), κατά τα φαινόμενα λόγω κατασκευαστικής αστοχίας, ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους. Η εκκλησία της ενορίας Σάντα Κρους, βιομηχανικού στιλ, η οποία ανεγέρθηκε πριν από περίπου σαράντα χρόνια, είχε ανακαινιστεί το 2010.

Ο Ρομπέρτο Τσάβες, συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας στην πολιτεία Ταμαουλίπας είπε: «Αυτό που είπε ο ιερέας είναι ότι τη στιγμή της μετάληψης άκουσε δοκό (της οροφής) να υποχωρεί»

«Ζούμε πολύ δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Χοσέ Αρμάντο Άλβαρες, ο επίσκοπος της Ταμπίκο, στο ποίμνιο του οποίου υπάγεται η εκκλησία, σε βίντεο που μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εξέφρασε χθες Δευτέρα τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. Η τραγωδία προκάλεσε «κύμα αλληλεγγύης από τον κόσμο», τόνισε κατά τη διάρκεια της καθημερινής πρωινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Επιτόπου, καθώς μηχανήματα έργου άρχιζαν να απομακρύνουν συντρίμμια, η νοικοκυρά Μπεατρίς Μοράλες δήλωνε «σοκαρισμένη». «Αυτό που συμβαίνει σε έναν από μας συμβαίνει σε όλους μας, αισθανόμαστε μεγάλο πόνο για τις οικογένειες που ζουν αυτό το μαρτύριο», είπε.

Πάνω στον Κόλπο του Μεξικού, η Σιουδάδ Μαδέρο μετρά λίγους περισσότερους από 200.000 κατοίκους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2017, εκτυλίχθηκε παρόμοια τραγωδία στο Μεξικό, όταν εκκλησία στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) κατέρρευσε κατά τη διάρκεια βάπτισης εξαιτίας σεισμού. Έντεκα άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, είχαν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και το βρέφος που επρόκειτο να βαπτιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.