ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέα Ζηλανδία: Φωτιά σε hostel – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με έναν σε σοβαρή κατάσταση

Νέα Ζηλανδία: Φωτιά σε hostel – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται μετά από πυρκαγιά σε hostel, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο τετραώροφο κτήριο στο Ουέλινγκτον λίγο μετά τα μεσάνυχτα -τοπική ώρα- μετά από αναφορές ότι το κτήριο είχε πάρει φωτιά.

Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούνται, σύμφωνα με το BBC.

Η πυροσβεστική έκανε λόγο για 52 διασωθέντες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν καταφύγει στην οροφή του ξενοδοχείου.

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με έναν σε σοβαρή κατάσταση.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε ακόμη τι απέγιναν, αλλά ο αριθμός τους, όπως και ο αριθμός των θανάτων, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε η πυροσβεστική της χώρας της Ωκεανίας.

Κατά την άφιξή τους, οι πυροσβέστες βρήκαν το ανώτερο επίπεδο του κτηρίου να φλέγεται. Μέχρι τις 04:00 τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Εκτάκτων Αναγκών Nick Pyatt περιέγραψε την πυρκαγιά ως τον «χειρότερο εφιάλτη του Ουέλινγκτον».

Ο Pyatt δήλωσε επίσης ότι το κτήριο περιείχε αμίαντο και κάλεσε τους περίοικους να φορούν μάσκα και να κρατούν κλειστά τα παράθυρά τους για να μην εισπνέουν τον καπνό, ανέφερε η New Zealand Herald.

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός για όλους τους εμπλεκόμενους. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε ο Pyatt.

Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς τόνισε σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της χώρας πως η αστυνομία τον προειδοποίησε πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους δέκα νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία σημείωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες προτού το πολυώροφο ξενοδοχείο 92 δωματίων να είναι ασφαλές, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος η οροφή του να καταρρεύσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.