ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέο «πραξικόπημα» των Δημοκρατικών κατά Ν.Τραμπ: Τρίτη Πολιτεία τον αποκλείει από το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών

Κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την ήττα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Νέο «πραξικόπημα» των Δημοκρατικών κατά Ν.Τραμπ: Τρίτη Πολιτεία τον αποκλείει από το ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικανών

Δικαστής στην πολιτεία Ιλινόι απαγόρεψε με απόφασή της να συμπεριληφθεί ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, επικαλούμενη ότι είχε άμεση ανάμειξη στα γεγονότα του Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ανέστειλε την εφαρμογή της ετυμηγορίας αυτής ωσότου αποφανθούν ανώτερα δικαστήρια, προεξοφλώντας την άσκηση έφεσης από την μεριά του Αμερικανού προέδρου.

Λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκε η απόφαση που έλαβε η Τρέισι Πόρτερ, η εκστρατεία του Ν.Τραμπ τη χαρακτήρισε αντισυνταγματική, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της υπεράσπισης να ασκήσει έφεση.

Η Πόρτερ τάχθηκε υπέρ Δημοκρατικών ψηφοφόρων στο Ιλινόι που επιχειρηματολογούν πως ο πρώην πρόεδρος πρέπει να απαγορευθεί να είναι υποψήφιος στην ψηφοφορία της παράταξής του τη 19η Μαρτίου και στις εκλογές του Νοεμβρίου επειδή κατ’ αυτούς παραβίασε άρθρο της 14ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος συμμετέχοντας σε «στάση».

Το ζήτημα θα κριθεί όμως σε ανώτερα δικαστήρια — πάνω απ’ όλα από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο άκουσε επιχειρήματα για το εάν και κατά πόσον ο κ. Τραμπ έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος νωρίτερα αυτόν τον μήνα, την 8η Φεβρουαρίου.

Η οργάνωση Free Speech for People («Ελευθερία του λόγου για τον λαό»), μία οργάνωση που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ο πρώην πρόεδρος να τεθεί εκτός ψηφοφορίας στο Ιλινόι, έκανε λόγο για «ιστορική νίκη».

Τη 19η Δεκεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο, και κατόπιν, την 28η Δεκεμβρίου, η υπουργός Εσωτερικών του Μέιν αποφάσισαν να απαγορεύσουν στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς.

Οι αποφάσεις αυτές, έχουν επίσης ανασταλεί για όσο παραμένει σε εξέλιξη η εκδίκαση των εφέσεων του πρώην προέδρου.

Η ουσία είναι ότι οι Δημοκρατικοί. γνωρίζοντας πως η πιθανότητα να συντριβούν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μεγαλώνει, αναζητούν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι υποψήφιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην μέχρι τώρα εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων, κατέστη σαφές ότι αυτός θα είναι ο νικητής και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, προηγείται με μεγάλη διαφορά σε εθνικό επίπεδο του Τζο Μπάιντεν αλλά και σε όλες τις κρίσιμες Πολιτείες που κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.