Ο Πρίγκιπας Χάρι απέφυγε έλεγχο για ναρκωτικά όταν υπηρετούσε στον Στρατό

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι επιτράπηκε στον Χάρι να φύγει από την μονάδα του», λέει ο τότε ταγματάρχης του

Ο Πρίγκιπας Χάρι απέφυγε έλεγχο για ναρκωτικά όταν υπηρετούσε στον Στρατό

Στον πρίγκιπα Χάρι δόθηκε άδεια για να εγκαταλείψει τη βάση του κατά τη διάρκεια της θητείας του για «επείγουσες δουλειές του παλατιού».

Η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε στον Χάρι όταν στη βάση πραγματοποιήθηκε αιφνίδιος έλεγχος για ναρκωτικά.

Η στρατιωτική βάση RAF Wittisham στο Σάφολκ φέρεται να ασφαλίστηκε από ένοπλους φρουρούς τον Μάιο του 2011 πριν όλοι οι δόκιμοι, νεότεροι και αρχαιότεροι, διαταχθούν να δώσουν δείγματα ούρων.

Αλλά ο δούκας του Σάσεξ λέγεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι έφυγε με το πολυτελές αυτοκίνητό για το Λονδίνο, παρόλο που μόλις είχε επιστρέψει από τον γάμο του αδελφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο πρώην αρχιλοχίας της Μοίρας του 38χρονου σήμερα Χάρι, Μαρκ Οζ Γουίλσον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της Μοίρας, δήλωσε μιλώντας στη Sun: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι επιτράπηκε στον Χάρι να φύγει από την μονάδα του».

Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι ο Χάρι παρέλειψε σκόπιμα το τεστ ή ότι πήρε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της θητείας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο 50χρονος ταγματάρχης Γουίλσον- ο οποίος έκτοτε έχει εγκαταλείψει τον στρατό – πρόσθεσε: «Μόλις είχε επιστρέψει από μια περίοδο άδειας, από το ταξίδι του για να γιορτάσει τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Αν χάσεις μια εξέταση επειδή δεν είσαι σε στρατόπεδο, κανονικά πρέπει να κλείσεις μια εξέταση το συντομότερο δυνατό στην επόμενη τοποθεσία που θα πας».

Ο Χάρι πιστεύεται ότι ήταν ο μόνος στρατιωτικός που δεν εξετάστηκε στη βάση. Εκείνη την εποχή υπηρετούσε στην 656 Μοίρα του 4 Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού.

Μια πηγή του στρατού πρόσθεσε ότι «θα φαινόταν πολύ περίεργο στους συντρόφους του».

Ωστόσο, δήλωσαν: «Δεν μπορείτε να περιμένετε από τους στρατιώτες και τους αρχιλοχίες να γνωρίζουν τις πιέσεις που δέχεται ο τρίτος στη σειρά του θρόνου».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Κάθε μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων υπόκειται σε υποχρεωτικές εξετάσεις για ναρκωτικά. Δεν σχολιάζουμε μεμονωμένα άτομα».

Έναν χρόνο αργότερα, ο Χάρι αποφοίτησε από την εκπαίδευση Απάτσι και αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, όπου ισχυρίζεται στην αυτοβιογραφία του Spare ότι σκότωσε 25 στρατιώτες των Ταλιμπάν.

Μέρος των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, αφιερώνονται στη χρήση… κοκαΐνης που έκανε στα 17 του. Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος χρησιμοποιούσε το ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των άγριων πάρτι του.

«Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό, δεν με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο αλλά αισθάνθηκα διαφορετικά και αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου, να αισθάνομαι, να είμαι διαφορετικός. Ήμουν ένας νέος 17 ετών που ήθελε να δοκιμάσει οτιδήποτε ανέτρεπε τα καθιερωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα» σημείωσε για την εμπειρία του με τα ναρκωτικά τονίζοντας ότι ανάμεσα στα πάθη του βρέθηκαν και η κάνναβη με το αλκοόλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βασιλιάς Κάρολος μάλιστα, τον είχε συνοδεύσει, κατά την εφηβική του ηλικία σε μια κλινική αποτοξίνωσης για να συναντήσει απεξαρτημένα άτομα, όταν ανακάλυψε ότι κάπνισε μαριχουάνα και ότι έπινε αλκοόλ σε ηλικία που δεν του επιτρεπόταν ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.