ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο.Σολτς: «Όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, επιτίθεται εναντίον όλων μας»

«Το Ισραήλ έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου, κάθε νομιμοποίηση να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Ο.Σολτς: «Όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, επιτίθεται εναντίον όλων μας»

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε ότι «όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, τους προσβάλλει ή τους πληγώνει, επιτίθεται εναντίον όλων μας».

Στην ίδια συνέντευξη ο καγκελάριος τάσσεται υπέρ εκτεταμένων απελάσεων παράνομων μεταναστών.

«Το Ισραήλ έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου, κάθε νομιμοποίηση να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της τρομοκρατίας της Χαμάς», υπογραμμίζει ο κ. Σολτς και επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του προς το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακούν στη σύγκρουση. «Δεν το λέω μόνο εγώ, και οι Αμερικανοί στέλνουν το ίδιο μήνυμα. Είμαι βέβαιος ότι οι προειδοποιήσεις μας ακούγονται προσεκτικά από εκείνους τους οποίους αφορούν», τονίζει.

Ερωτώμενος εάν, σε περίπτωση χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, θα μπορούσαν να αποσταλούν Γερμανοί στρατιώτες, ο καγκελάριος αποφεύγει να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση παραείναι σοβαρή για να κάνουμε αφηρημένες εικασίες».

Αναφερόμενος στα αντισημιτικά επεισόδια που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, ο Όλαφ Σολτς διαβεβαιώνει τους Εβραίους για την αλληλεγγύη της κοινωνίας και τονίζει ότι «το κράτος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει την εβραϊκή ζωή στη Γερμανία και δεν θα επιτρέψουμε να διχαζόμαστε ως πολίτες αυτής της χώρας. Όποιος επιτίθεται στους Εβραίους, τους προσβάλλει ή τους πληγώνει, επιτίθεται σε όλους μας», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι:

«Πρέπει να αντισταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε όποιον φωνάζει αντισημιτικά συνθήματα, καίει σημαίες του κράτους του Ισραήλ και επευφημεί τον θάνατο ανθρώπων ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας της Χαμάς». Όλα αυτά δεν έχουν καμία θέση στη Γερμανία, λέει και περιγράφει την επίθεση της Χαμάς ως «απάνθρωπη» και «βάρβαρη». Κανείς δεν πρέπει να την επικροτεί – ειδικά σε μια χώρα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ολοκαύτωμα, προειδοποιεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το εάν ο ίδιος φοβήθηκε από το περιστατικό με τον συναγερμό για επίθεση της Χαμάς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ κατά την αναχώρησή του από το Ισραήλ, ο κ. Σολτς απαντά αρνητικά και εξηγεί ότι έχει εμπιστοσύνη στο αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome». Σκέφτηκε ωστόσο, αναφέρει, τον τρόμο που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες του Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.