ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Squidgygate: Το σκάνδαλο της Πρωτοχρονιάς του 1989 με πρωταγωνίστρια την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (βίντεο)

3 χρόνια μετά βγήκε στο φως τη δημοσιότητας η συνομιλία, η Νταϊάνα αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τον Gilbey

Squidgygate: Το σκάνδαλο της Πρωτοχρονιάς του 1989 με πρωταγωνίστρια την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (βίντεο)

Διαζύγια, εξωσυζυγικές σχέσεις, ακόμη και κατηγορίες παιδεραστίας. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ανέκαθεν προκαλούσαν «πονοκεφάλους» στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα πολύκροτα σκάνδαλα, που έχουν συγκλονίσει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι αρκετά και όσο και αν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να τα αφήσουν πίσω τους, οι Βρετανοί δεν τα ξεχνούν.

Την Πρωτοχρονιά του 1989 η Νταϊάνα ηχογραφήθηκε εν αγνοία της από έναν ραδιοερασιτέχνη (σύμφωνα με τις φήμες της εποχής) ή από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (σύμφωνα με άλλους) να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον James Gilbey, κληρονόμο της διάσημης ομώνυμης μάρκας τζιν.

Οι δυο τους γνωρίζονταν από παιδιά ενώ είχαν και ένα σύντομο φλερτ ως έφηβοι. Χάθηκαν για χρόνια αλλά αργότερα συναντήθηκαν ξανά και έγιναν και πάλι φίλοι ή εραστές, όπως γράφτηκε το 1992 όταν και δημοσιεύτηκε η απομαγνητοφώνηση του τηλεφωνήματος, στη συνομιλία τους γελούσαν και αντάλλασσαν πειράγματα.

Μάλιστα, η πριγκίπισσα αποκαλούσε τον Gilbey, «άρχοντά μου», και εκείνος την έλεγε «καλαμαράκι», ενώ έκλεισαν ραντεβού για μετά από δύο μέρες, με τον James να της λέει ότι τα μεσάνυχτα θα φανταζόταν ότι είναι εκεί μαζί του, αν και θα έπρεπε να περιμένει 48 ώρες για να συναντηθούν στην πραγματικότητα.

Επίσης, η Νταϊάνα του παραπονέθηκε για τον γάμο της , χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό βασανιστήριο». «Ήμουν πολύ άρρωστη στο γεύμα, σχεδόν έκλαιγα. Ένιωθα λυπημένη και άδεια και σκεφτόμουν, ‘Θεέ μου, μετά από όλα όσα έχω κάνει για αυτή τη γα@@οικογένεια’», του είπε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην Ελισάβετ, αποκάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο την κοιτούσε την έκανε να αισθάνεται ντροπή.

«Δεν είναι μίσος, είναι ένα είδος οίκτου. Κάθε φορά που κοιτάζω ψηλά, βλέπω τα μάτια της κολλημένα πάνω μου, μετά κοιτάζει αλλού και χαμογελάει», είπε στον James, ο οποίος προσπαθούσε να την παρηγορήσει αποκαλώντας την «squidgy». Από εκεί βγήκε και το όνομα του σκανδάλου «Squidgygate”.

Όταν τρία χρόνια μετά βγήκε στο φως τη δημοσιότητας η συνομιλία, η Νταϊάνα αρνήθηκε ότι είχε σχέση με τον Gilbey, και το Παλάτι σοκαρισμένο από το σκάνδαλο που εξέθετε τη βασιλική οικογένεια, άρχισε να διαρρέει επιβεβαιώσεις για την κακή σχέση του Καρόλου με τη σύζυγό του. Το 1996 οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.