
Δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν στη Φινλανδία. Μια δήλωση του Τμήματος Διάσωσης της Σατακούντα αναφέρει ότι τα ελικόπτερα ήταν πολιτικά.
Ήταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο Piikajärvi στο Kokemäki, είπε η υπηρεσία διάσωσης, σύμφωνα με το Ilta-Sanomat .
Ο αρχηγός της πυροσβεστικής Tuomas Kiskola, είπε στο φινλανδικό Iltalehti στις 1:45 μ.μ. ότι και τα δύο ελικόπτερα είχαν βρεθεί «εντός των τελευταίων δέκα λεπτών».
Lento-onnettomuus Eurassa – kaksi R44-helikopteria törmäsi yhteen ilmassa lentopaikan alueella https://t.co/vnzKTxadJp #Eura #lentoturma #ilmailu #yleisilmailu pic.twitter.com/mJ6I6iPQzF
— lentoposti.fi (@lentopostifi) May 17, 2025
Σύμφωνα με φινλανδικά ΜΜΕ, τα ελικόπτερα βρέθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Eura, αλλά όχι στην περιοχή του.
Σύμφωνα με τον Κισκόλα, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στο ατύχημα ενεπλάκησαν άλλα ελικόπτερα ή αεροσκάφη. Δεν έχει ακόμη σχολιάσει για τραυματισμούς ή ζημιές στα ελικόπτερα.
BREAKING:
2 helicopters have collided mid-air over Eura, Finland pic.twitter.com/XrUGFg6eoq
— Visegrád 24 (@visegrad24) May 17, 2025
Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο φινλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Iltalehti ότι είδε τα δύο ελικόπτερα να πετούν κοντά το ένα στο άλλο.
Ξαφνικά, το ένα από τα δύο έκανε μια απότομη κίνησης αποφυγής, πριν τελικά συγκρουστεί με το άλλο. «Το ένα έπεσε σαν πέτρα, το άλλο λίγο πιο αργά, σιγά-σιγά. Δεν άκουσα κανένα θόρυβο», είπε ο κάτοικος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.