ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουπάκ Σακούρ: Μία σύλληψη για τη δολοφονία του – Η υπόθεση είναι ανοιχτή εδώ και 27 χρόνια!

Η δολοφονία του ταλαντούχου, πολυβραβευμένου ράπερ είχε σοκάρει την αμερικανική κοινωνία

Τουπάκ Σακούρ: Μία σύλληψη για τη δολοφονία του – Η υπόθεση είναι ανοιχτή εδώ και 27 χρόνια!

Ένας άνδρας που φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του ράπερ Τουπάκ Σακούρ το 1996 συνελήφθη από την αστυνομία του Λας Βέγκας.

Η δολοφονία του ταλαντούχου, πολυβραβευμένου ράπερ, μόλις στα 25 του, είχε σοκάρει την αμερικανική κοινωνία

Ο άνδρας, που ονομάζεται Ντουέιν Ντέιβις, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποιες κατηγορίες βαρύνεται.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Associated Press, για πρόσωπο που είναι γνωστό στους ερευνητές της υπόθεσης. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί σε συνεντεύξεις, αλλά και στην αυτοβιογραφία του, ότι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί κατά του ράπερ.

Στα μέσα Ιουλίου η αστυνομία είχε κάνει έφοδο στην κατοικία της συζύγου του Σακούρ αναζητώντας αντικείμενα που σχετίζονται με τη δολοφονία. Κατασχέθηκαν υπολογιστές, ένα κινητό, σκληρός δίσκος, σφαίρες και άλλο υλικό.

Ο Σακούρ δολοφονήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1996 σε σημείο κοντά στο Las Vegas Strip. Ο ράπερ ήταν μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ιδρυτής της δισκογραφικής Death Row Records, Μάριον Νάιτ, ενώ στο κομβόι ακολουθούσαν άλλα 10 οχήματα.

Την ώρα που περίμεναν σε ένα φανάρι, εμφανίστηκε μια λευκή Κάντιλακ και άρχισαν οι πυροβολισμοί. Ο Σακούρ, που είχε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες, πέθανε μία εβδομάδα αργότερα. Το 2018 ο Ντέιβις ενέπλεξε στην υπόθεση τον ανιψιό του, Ορλάντο Άντερσον, ο οποίος ήταν στο πίσω κάθισμα της Κάντιλακ μαζί με ένα άλλο άτομο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Όπως είχε γνωστό, λίγο πριν από το περιστατικό ο ανιψιός του Ντέιβις, ο ίδιος και ο Σακούρ είχαν εμπλακεί σε καυγά σε καζίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Άντερσον, που αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Φλόριντα το 2020. Ο Σακούρ είχε εκείνη την εποχή διαμάχη με τον ράπερ Notorious B.I.G., ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών τον Μάρτιο του 1997.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.